Skip Sidebar

Over ons

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen ...

WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Begeleider voor Oekraïens gezin in Vreeland

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren · Start vanaf 10 jul 2022 Voor ongeveer 3 maanden
Vreeland, Utrecht, Nederland
Maatje & buddySociaal contactBegeleidingAdvies & MentoringNederlandsEngelsOekraïnsRussisch
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Help Oekraïne
3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Welzijn Stichtse Vecht
#54813
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht2/activiteiten/Begeleider-voor-Oekraiens-gezin-in-Vreeland/54813 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je bent het aanspreekpunt voor een Oekraïens gezin in Vreeland voor praktische vragen. Je luistert en helpt de weg vinden.

Uitgebreide omschrijving

Op korte termijn komt een Oekraïens gezin te wonen in Vreeland. De gemeente zorgt voor de basisvoorzieningen. Welzijn Stichtse Vecht is op zoek naar één of meerdere buddy's of begeleiders die in de buurt wonen en het eerste aanspreekpunt kunnen zijn voor praktische vragen.


Wat ga je doen?

Als begeleider ben je het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen voor vragen over allerlei aspecten van de hulpverlening voor Oekraïense vluchtelingen.


Dit betekent niet dat je overal een antwoord hebt. Beleid is vaak nog in ontwikkeling, waardoor er niet altijd direct een oplossing is. Maar je bent voor hen een vertrouwd gezicht, onderhoudt wekelijks contact en kijkt samen naar een oplossing.

Dit doe je met begeleiding van de professionele organisatie van Welzijn Stichtse Vecht en door bij de gezamenlijke begeleiders bijeenkomsten kennis en ervaring uit te wisselen.


Past dit bij jou?


  • Je vindt het leuk om met mensen uit een andere cultuur om te gaan
  • Je bent sociaal vaardig, geduldig en wilt graag mensen helpen
  • Je wilt je coachende vaardigheden ontwikkelen


Wat krijg je ervoor terug?

Je helpt iemand écht een stapje verder. Je ziet hoe mensen zich ontwikkelen en hun draai vinden in onze samenleving.

Gedurende de begeleiding wordt je ondersteund door onze professionele organisatie. We organiseren regelmatig teamoverleg waarin we ervaringen uitwisselen en actuele zaken bespreken. Het werk is flexibel in te delen omdat je zelf de afspraken maakt met de mensen die je begeleidt.


Ben je nieuwsgiering of heb je vragen? We gaan graag met je in gesprek!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

3 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Vreeland > Vreeland Activiteiten > Welzijn Stichtse Vecht > Begeleider voor Oekraïens gezin in Vreeland

Over Welzijn Stichtse Vecht

Welzijn Stichtse Vecht is de lokale welzijnsorganisatie, die streeft naar welzijn voor alle inwoners. Onder welzijn verstaan wij dat mensen zich prettig voelen in hun eigen omgeving, zichzelf kunnen redden en betrokken zijn bij de samenleving. Kortom, welzijn maken we samen!