Skip Sidebar

Over ons

Wijzer in Gezondheid is onderdeel van MOmenz. De wijzer organiseert ontmoetingsbijeenkomsten, sport- en beweeglessen, workshops, cursussen en lezingen over Positieve Gezondheid.

WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Coach iemand naar nieuwe daginvulling

Coach iemand naar nieuwe daginvulling

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 12 jul 2023
Flexibele locatie
Advies & MentoringMaatje & buddySociaal contact
WelzijnBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Eenzaamheid
7 plaatsen over.
Activiteit Delen
MOmenz - Wijzer in Gezondheid
#62582
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Welzijn-Stichtse-Vecht2-Welzijn-Stichtse-Vecht-Studio-Gezond/activiteiten/Coach-iemand-naar-nieuwe-daginvulling/62582 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij iemand tijdelijk begeleiden en hét verschil maken in iemands leven? Word coach bij Welzijn op Recept. Coach ervaring is niet nodig.

Uitgebreide omschrijving

Je hebt een appje gekregen van je deelnemer. Hij mag op gesprek komen voor vrijwilligerswerk! Je belt hem vandaag weer op, twee weken geleden was je bij hem thuis geweest om afspraken te maken. Hij zou graag nieuwe dag invulling willen, maar het moet wel nuttig zijn en wil graag nieuwe mensen leren kennen. Jij ondersteunt hem bij het zetten van kleine stappen om vrijwilligerswerk te vinden. Tijdens het telefoongesprek feliciteer je hem en neem je samen nog even het gesprek door zodat hij met zelfvertrouwen het gesprek in kan gaan. Hij bedankt je voor je support en jullie spreken af dat je weer contact hebt als het gesprek is geweest.Wat ga je doen?

·     Je coacht iemand bij het zoeken naar passende activiteiten die aansluiten bij de interesses van de deelnemer. Wat kan iemand goed of waar wordt iemand blij van? Dit kan op het gebied zijn van cultuur, bewegen, vrijwilligerswerk, balans en ontmoeten.

·     Je biedt mogelijkheden aan, ondersteunt en stimuleert de deelnemer om stappen te maken.

·     Je zoekt informatie uit over wat er te doen is, als dat nodig is.

·     Je bent de stok achter de deur.

 

 Wat haal jij eruit?

·        Ontwikkel je eigen coaching vaardigheden. Het is niet nodig om coach te zijn, dit leer je gaande weg. Je krijgt een basistraining om mee te starten.

·        Je doet relevante werkervaring op in een leerzame en afwisselende omgeving.

·        Je vergroot je kennis van de sociale kaart en jouw netwerk binnen de gemeente.

·        Je doet waardevol werk waarbij je echt het verschil kunt maken en bijdraagt aan het welzijn van mensen.

·        Je leert over Positieve Gezondheid

 

Wat bieden wij jou?

·      Flexibiliteit om te werken wanneer en waar jij wilt.

·      De coördinator maakt het plan van aanpak met de deelnemer en stemt dit met jou af. Dit hoef je niet zelf te maken. Gaande weg hebben jullie contact om af te stemmen hoe het gaat en of het plan gewijzigd moet worden.

·      Ondersteuning, begeleiding en deskundigheidsbevordering door middel van intervisie, supervisie, workshops en werkoverleg.

·      Je komt in een team van enthousiaste collega-welzijnscoaches.

·      Een netwerk waar je gebruik van kunt maken.


Wat is het project Welzijn op Recept?

Welzijn op Recept is een manier om mensen met psychosociale klachten te helpen. Klachten als vermoeidheid, pijn in de nek, maar ook stress, angst en somberheid hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende sociaal maatschappelijke problemen een rol, zoals overlijden van een partner, verlies van werk, eenzaamheid etc. In plaats van zorg te bieden, verwijst een zorgverlener door naar Welzijn op Recept. De adviseur welzijn maakt samen met de deelnemer een plan van aanpak om te kijken naar de invulling van zijn/haar leven. Daarna wordt er een koppeling gemaakt met een coach om stappen te gaan zetten. Je richt je vooral op de veerkracht van iemand in plaats van wat er niet goed gaat.


Tijdsinvestering

De tijdsinvestering is gemiddeld 1 uur per week met een maximale periode van 3 maanden. De tijdsinvestering verschilt per week. Dit stem je af met de deelnemer. De ene week spreek je bijvoorbeeld met elkaar af, ga je samen een keer langs een proeflesje en een andere keer hebben jullie even telefonisch contact om te vragen hoe het afgelopen week is gegaan.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

7 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over MOmenz - Wijzer in Gezondheid

Wijzer in Gezondheid is onderdeel van MOmenz. De wijzer organiseert ontmoetingsbijeenkomsten, sport- en beweeglessen, workshops, cursussen en lezingen over Positieve Gezondheid.