Skip Sidebar

Over ons

Welzijn Stichtse Vecht verzorgt in opdracht van de gemeente de maatschappelijke begeleiding van Statushouders. Voor de duur van 2 jaar worden statushouders ondersteund in het opbouwen van een nieuw ...

WelzijnBuurt & omgevingVluchtelingen & Minderheden
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Over Welzijn Stichtse Vecht - Maatschappelijke begeleiding statushouders

Welzijn Stichtse Vecht verzorgt in opdracht van de gemeente de maatschappelijke begeleiding van Statushouders. Voor de duur van 2 jaar worden statushouders ondersteund in het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Hierbij valt te denken aan administratieve hulp, hulp bij de start van de inburgering, contact maken met de omgeving maar ook het bieden van een luisterend oor. Daarnaast bieden wij individuele taalondersteuning als aanvulling op de reguliere inburgeringscursus. Vrijwilligers in alle kernen van de gemeente zetten zich dagelijks in om de begeleiding van de statushouders mogelijk te maken.

Welzijn Stichtse Vecht werkt hierin samen met Vluchtelingenwerk Midden Nederland. Zij verzorgen de juridische ondersteuning: bijvoorbeeld bij vragen over gezinshereniging of het verlengen van de verblijfsvergunning.

Foto's

Cover Photos

Welzijn Stichtse Vecht - Maatschappelijke begeleiding statushouders