Skip Sidebar

Over ons

Wij – een groep betrokken inwoners – zetten ons met de gemeente in voor het beheer, beleid en de toekomst van het wijkpark in Maarssenbroek. Het wijkpark loopt van Zwanenkamp tot Boomstede en is de ...

DierenwelzijnNatuur & MilieuBuurt & omgeving
Duurzame steden en gemeenschappen
Deel
Hou je van vogels en andere dieren in het wijkpark van Maarssenbroek ?

Hou je van vogels en andere dieren in het wijkpark van Maarssenbroek ?

Taak · 2–4 uur
Reigerskamp 96a, 3607 HE Maarssen, Nederland
TuinierenKlussenZwerfafvalOndersteunend werk
Natuur & Milieu
Duurzame steden en gemeenschappen
4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek
#47110
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Vrienden-van-het-wijkpark-Maarssenbroek/activiteiten/Hou-je-van-vogels-en-andere-dieren-in-het-wijkpark-van-Maarssenbroek-/47110 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Eigen omgeving/park mooier maken. Gezellig en gezond buiten in beweging zijn.

Uitgebreide omschrijving

Sluit je dan als vrijwilliger aan bij de nestkastengroep. Wij hebben tientallen nestkasten opgehangen in het wijkpark. De meeste nestkasten zijn voor diverse vogels. Maar er zijn nestkasten voor insecten, vleermuizen en zelfs enkele voor marters.


Help je mee?

Na het broedseizoen is het nodig om de nestkastjes schoon te maken. Door je inzet als vrijwilliger is het extra leuk om door het park te wandelen. En dan vogels te spotten die de nestkasten gebruiken. Nieuwtjes over gespotte dieren delen wij met elkaar via Whatsapp.


De wijkcommissie Boomstede wil ook graag nestkasten in hun parkdeel. Hiermee zijn we in overleg over het benodigde geld voor aanschaf en vrijwilligers.


Wil jij helpen om het park aantrekkelijk te maken voor vogels? Of vind je het leuk om kennis over vogels te verspreiden door stukjes te schrijven in de nieuwsbrief? Of foto’s te maken en die aan ons beschikbaar te stellen voor op onze website of facebook?


Heb je andere ideeën om het park aantrekkelijker te maken voor leven in het park? Heb je zin om een bijdrage te leveren?


Neem contact op met onze contactpersoon Trees van den Hoogen. Dan kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. 

Of

Meld je aan, je bent van harte welkom!


Werktijden, frequentie en duur: 

De vrijwilligers in de nestkastengroep hebben geen vaste werktijden. In onderling overleg maken we afspraken over wat moet gebeuren en wanneer. Je bepaalt dus zelf wanneer je kunt. Het leuke is dat je nog veel kunt inbrengen. De mensen van de groengroep helpen vaak mee. Dit is een andere enthousiaste werkgroep van het wijkpark, waarop je een beroep kunt doen. Ook hebben we een werkgroep publiciteit die ons ondersteunt met de website, facebook en nieuwsbrieven.


Vaardigheden: 

Op een ladder kunnen klimmen of met een computer kunnen omgaan om stukjes te schrijven.


Algemeen: 

De nestkastengroep is een werkgroep van de Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek. Dit is nog een jonge organisatie. De vrijwilligers hebben de nestkasten opgehangen met budget van het project Gezonde Buurten, van IVN Natuureducatie en Jantje Beton. In dit project werken kinderen, volwassenen en gemeente samen aan een actieve, speelse en natuurlijke buurt. In 2020 is de bewonersgroep Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek opgericht. Onder deze wijkcommissie van het park vallen nu de werkgroepen die actief zijn in het park. Er is veel waardering voor de inzet van de vrienden van het wijkpark. Door Corona hebben het park en de natuur nog meer betekenis voor de bewoners van Maarssenbroek. En het werk kan doorgaan! Buiten is er plek genoeg om afstand te houden van elkaar. En toch heb je gezelligheid en sociale contacten onderling. Veel zelfstandigheid, eigen planning, samenwerken met gelijk gestemde. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Veel waardering voor je bijdragen.


Inwerkmethode en begeleiding: 

In overleg met Trees wordt gekeken waar je belangstelling naar uitgaat. Afhankelijk daarvan zul je of zelfstandig bijdragen gaan leveren (op computer) of samen met ander lid in het park aan het werk gaan waarbij je uitleg krijgt.


Onkostenvergoeding: 

Als je in het park aan het werk gaat wordt een hesje van de vrienden van het wijkpark ter beschikking gesteld. Tijdens een werkdag kun je op kosten van de vrienden wat drinken op de kinderboerderij.

Hoe kom ik er?

4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek > Hou je van vogels en andere dieren in het wijkpark van Maarssenbroek ?

Over Vrienden van het wijkpark Maarssenbroek

Wij – een groep betrokken inwoners – zetten ons met de gemeente in voor het beheer, beleid en de toekomst van het wijkpark in Maarssenbroek. Het wijkpark loopt van Zwanenkamp tot Boomstede en is de ‘groene long’ van Maarssenbroek. Gezellig en gezond buiten in beweging zijn.