Chauffeur bij de Voedselbank

Chauffeur bij de Voedselbank

Structureel werk · 2–5 uur/week
Bloemstede 3, 3608 TK Maarssen, Nederland
VervoerVoedselbankenHulpverlening
ArmoedebestrijdingWelzijn
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Voedselbank Stichtse Vecht
#47753
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Voedselbank-Stichtse-Vecht1/activiteiten/SPOED-2-chauffeurs-nodig-bij-de-Voedselbank/47753 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het direct helpen van mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Uitgebreide omschrijving

Klik op onderstaand filmpje van de Voedselbank Stichtse Vecht en je ziet wat het inhoud om chauffeur te worden. Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Stichtse Vecht:

Iedereen die bij de Voedselbank werkt, doet dat onbetaald. Zowel de chauffeurs, als het bestuur en de boekhouders zetten zich vrijwillig in. De ruim 11.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen. Hier kunt u aan bijdragen!


Waarom zou u vrijwilligerswerk doen voor de Voedselbank?

  • Het helpen van een ander zorgt voor waardering en voldoening.
  • U leert nieuwe mensen kennen en creëert een netwerk.
  • Het kan een opstap zijn naar betaald werk. U doet ervaring op en komt in een werkritme.
  • U leert uw talenten kennen en leert deze inzetten om een ander te helpen.
  • Het is bewezen dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid en stress vermindert.
  • De reiskosten worden vergoed.
  • En, het is leuk! U komt samen met mensen die óók geven om hun omgeving.


We kunnen nog veel meer redenen noemen, maar de échte motivatie zit in uzelf. U weet zelf het beste wat uw drijfveren zijn om een ander te helpen, en dat is wat u vrijwilliger maakt. U kiest voor het bijdragen aan een glimlach op het gezicht van iemand anders en daarom hebben wij u nodig. Of u nu student of senior bent.


Wat kunt u in deze functie doen in de gemeente Stichtse Vecht?Door het toenemend aanbod van voedsel op verschillende tijden in de week is de Voedselbank Stichtse Vecht (Bloemstede 3 in Maarssenbroek) op zoek naar chauffeurs, die willen helpen om goederen op diverse locaties op te halen. De voedselbank beschikt over een bestelauto .

De werkzaamheden zijn:

  • Woensdagmorgen en -middag,
  • Donderdagmorgen,
  • Vrijdagmorgen en -middag.

Je kunt aangeven op welke dag en hoe vaak je per maand beschikbaar bent en uiteraard wordt er rekening gehouden met vakanties.


Vaardigheden: Rijbewijs B

Algemeen: Goed werkend team.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Door collega chauffeur en stuurgroep lid vervoer.


Onkostenvergoeding: 

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers zonder onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Voedselbank Stichtse Vecht

Het direct helpen van mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.