Skip Sidebar

Over ons

Het direct helpen van mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

ArmoedebestrijdingWelzijn
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deel
Coördinator / medewerker Screenteam

Coördinator / medewerker Screenteam

Structureel werk · 4 uur/week
Bloemstede 3, 3608 TK Maarssen, Nederland
Hulpverlening
ArmoedebestrijdingWelzijn
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Voedselbank Stichtse Vecht
#47750
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Voedselbank-Stichtse-Vecht1/activiteiten/Coordinator--medewerker-Screenteam/47750 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het direct helpen van mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.

Uitgebreide omschrijving

Screenteam lid:

Een screenteam lid bepaalt op basis van de financiële situatie van een aspirant deelnemer of deze in aanmerking komt voor een voedselpakket. Daartoe is een landelijke norm beschikbaar. In principe vindt er iedere 3 maanden een (her) toetsing plaats.


Bij een toetsing moet een (aspirant) deelnemer alle stukken overleggen die als bewijs kunnen dienen voor de werkelijke financiële situatie. Dit vraag inzicht in financiën en vaardigheden om vertrouwen op te bouwen om op een discrete manier met dit soort situaties en informatie om te kunnen gaan. ledere situatie is anders , daarom is het luisteren naar (en vastleggen van) het persoonlijk verhaal en inventariseren welke overige instanties betrokken zijn erg belangrijk. Inzicht in het speelveld van maatschappelijke organisaties (sociale kaart) is een pré.


De verkregen informatie wordt in het systeem het registratie systeem van de Voedselbank verwerkt. Dit vraagt om enige vaardigheid met digitale middelen.

Het screenteam bestaat (dd. oktober 2018) uit 6 vrijwilligers verspreid over de kernen Maarssen(broek), Breukelen en Loenen. De vrijwilligers in de kernen verdelen het werk onderling voor die kernen.


Screenteam coördinator:

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor de begeleiding en het goed functioneren van het screenteam en eindverantwoordelijk voor het juiste gebruik van de landelijke norm. Daarnaast ben je de verbinding tussen het screenteam, de overige teams en het bestuur van de Voedselbank.


Ook is het belangrijk om met regelmaat aanwezig te zijn op de Voedselbank tijdens de uitgifte om contact met de deelnemers te houden en eventueel vragen te beantwoorden.

Als beheerder van het registratie systeem van de Voedselbank ben je ook de aangewezen persoon om uiteenlopende informatie op te leveren voor verschillende instanties en maatschappelijke organisaties die iets willen doen voor de Voedselbank maar daartoe informatie over samenstelling en omvang van de gezinnen van deelnemers nodig hebben. Alles geanonimiseerd natuurlijk.


Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Stichtse Vecht

Iedereen die bij de Voedselbank werkt, doet dat onbetaald. Zowel de chauffeurs, als het bestuur en de boekhouders zetten zich vrijwillig in. De ruim 11.000 vrijwilligers vormen het hart van de voedselbanken. Met hun bijna onuitputtelijke enthousiasme zorgen zij ervoor dat de allerarmsten wekelijks een voedselpakket kunnen ophalen. Hier kunt u aan bijdragen!


Waarom zou u vrijwilligerswerk doen voor de Voedselbank?

  • Het helpen van een ander zorgt voor waardering en voldoening;
  • U leert nieuwe mensen kennen en creëert een netwerk;
  • Het kan een opstap zijn naar betaald werk. U doet ervaring op en komt in een werkritme;
  • U leert uw talenten kennen en leert deze inzetten om een ander te helpen;
  • Het is bewezen dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid en stress vermindert;
  • De reiskosten worden vergoed;
  • En, het is leuk! U komt samen met mensen die óók geven om hun omgeving.


We kunnen nog veel meer redenen noemen, maar de échte motivatie zit in uzelf. U weet zelf het beste wat uw drijfveren zijn om een ander te helpen, en dat is wat u vrijwilliger maakt. U kiest voor het bijdragen aan een glimlach op het gezicht van iemand anders en daarom hebben wij u nodig. Of u nu student of senior bent.

 

Werktijden, frequentie en duur:

  • Twee dagdelen per week bij gem. 50 (aspirant) deelnemers.

De werkdruk kan variëren. Een gesprek met een (aspirant) deelnemer kan meer dan 1 uur in beslag nemen.


Vaardigheden:

  • Opleiding op mbo niveau.
  • Goede Contactuele eigenschappen.
  • Inzicht in moeilijke leefsituaties.
  • Luistervaardig.
  • Verantwoordelijkheidsgevoel.
  • Inlevingsvermogen.
  • Doorzettingsvermogen.
  • Goede communicatieve eigenschappen.
  • Klantgericht.
  • Flexibel.
  • Stressbestendig.
  • Besluitvaardig.
  • Sociaal vaardig.
  • Ervaring met digitale middelen.
  • Goed organiseren van het eigen werk


Algemeen: 

De Voedselbank Stichtse Vecht (VBSV) verstrekt op regelmatige basis (wekelijks) voedselpakketten aan inwoners van Stichtse Vecht die behoevend zijn. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers zorgt ervoor dat dit mogelijk is!


Inwerkmethode en begeleiding: 

In eerste instantie zullen de werkzaamheden altijd samen met een ervaren screener uitgevoerd worden. Na een inwerkperiode is het de bedoeling dat de werkzaamheden individueel uitgevoerd worden.


Onkostenvergoeding: 

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers zonder onkostenvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Voedselbank Stichtse Vecht > Coördinator / medewerker Screenteam

Over Voedselbank Stichtse Vecht

Het direct helpen van mensen die onder een bepaald bestaansminimum leven, door voedsel uit te reiken dat door derden beschikbaar wordt gesteld.