Skip Sidebar

Over ons

Het beheren van het Vechtstreek erfgoed van Maarssen tot Nigtevecht

Kunst & cultuur
Duurzame steden en gemeenschappen
Deel
Penningmeester

Penningmeester

Structureel werk · 2 uur/week
Diependaalsedijk 19b, 3601 GH Maarssen, Nederland
FinanciënBestuur
Kunst & cultuur
Duurzame steden en gemeenschappen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Vechtstreekmuseum
#48183
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Vechtstreekmuseum1/activiteiten/Penningmeester/48183 om je aan te melden

Contactpersoon

Vechtstreekmuseum StichtingStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Het Vechtstreekmuseum is gelegen in park Goudestein aan de Vecht in Maarssen.

Uitgebreide omschrijving

Over het Vechtstreekmuseum

Het Vechtstreekmuseum is gelegen in park Goudestein aan de Vecht in Maarssen. Het is gevestigd in de voormalige buitenplaats Silverstein dat na de verbouwing dienst deed als koetshuis van Goudestein.

Het museum richt zich op de cultuur, geschiedenis en kunst van de hele Vechtstreek. Met name de vaste collectie besteedt veel aandacht aan de historische gebouwen en theekoepels, met een speciale kamer voor de familie Huydecoper, die de oorspronkelijke buitenplaats heeft gebouwd.

Elk jaar zijn er speciale tentoonstellingen en worden er rondleidingen verzorgd, zowel binnen als buiten het museum. Ook zijn er diverse films te zien die een goed beeld geven van diverse hoogtepunten en bezienswaardigheden in de Vechtstreek.

Functieprofiel penningmeester

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financiële en administratieve deel van de organisatie en zijn taken zijn gericht op het in orde houden van de cijfers, verslagen en overzichten. Daarnaast bepaalt hij of de plannen van het bestuur financieel haalbaar zijn en vertaalt hij het beleid naar een financieel overzicht. Daarbij kun je denken aan werkzaamheden als:

ï de facturatie, of het aansturen en controleren hiervan;

ï het beheren van de betaal- en spaarrekening(en) en de kas van de organisatie;

ï de ledenadministratie;

ï de crediteuren– en debiteurenadministratie;

ï belastingaangiftes & -aanslagen verwerken;

ï financiële verslagen zoals jaarverslagen of jaarrekeningen;

ï het maken van periodieke begrotingen;

ï het afsluiten van relevante verzekeringen;

ï het tekenen van betaalopdrachten;

ï het bijwonen van vergaderingen;

ï overige financiële besluiten en werkzaamheden.

 

Waarborging werkzaamheden / eerste en tweede penningmeester en nadere verdeling van werkzaamheden.

Gelet op de veelheid van werk en de waarborg van continuïteit van de taakvervulling van de werkzaamheden van de penningmeester is besloten de taken over twee personen te verdelen n.l. een eerste en tweede penningmeester waarbij bijv. een scheiding kan worden gemaakt tussen de werkzaamheden van de penningmeester als zodanig enerzijds en de rapportage binnen het bestuur in de drie wekelijkse bestuursvergadering anderzijds. De huidige penningmeester zal gedurende een zekere tijd (in overleg met de kandidaat te bepalen) meelopen en fungeren als eerste penningmeester waarbij hij de nieuwe 2e penningmeester (kandidaat) inwerkt en wegwijs maakt. Het is de bedoeling dat de huidige penningmeester geleidelijk zijn bestuurstaken overdraagt aan de nieuwe penningmeester (die in de toekomst 1e penningmeester wordt). De huidige penningmeester zal dan als 2e penningmeester gaan fungeren. Verdere afspraken over de verdeling van de werkzaamheden en de timing van overdracht van taken vindt uiteraard in goed overleg plaats.

 

Aanmelden / Meer weten?

Heeft u belangstelling? Reageren kan via deze site.


Werktijden, frequentie en duur: 

Om de drie weken een bestuursvergadering. Werktijden en frequentie kunnen verder zelf worden ingevuld. Na de inwerkperiode wordt de penningmeester voor een periode van 4 jaar benoemd. Daarna is het mogelijk opnieuw benoemd te worden.


Algemeen: 

Op termijn en in overleg met de huidige penningmeester gaat u deel uitmaken van het bestuur van het Vechtstreekmuseum dat bestaat uit 7 personen. In het bestuur werken we enerzijds zakelijk en professioneel aan het realiseren van onze doelstellingen en anderzijds vinden we gezelligheid ook erg belangrijk. Het museum heeft 60 vrijwilligers. We komen elkaar regelmatig tegen in bijeenkomsten en we organiseren jaarlijks een ontzettend leuke dag voor alle vrijwilligers. Dan gaan we met elkaar een dag op stap, naar een ander museum of een andere activiteit. Er is bovendien een periodieke medewerkersnieuwsbrief om contact te houden en op de hoogte te blijven van het wel en wee van het museum. Onderling is er een betrokken en warme sfeer.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Vechtstreekmuseum

Het beheren van het Vechtstreek erfgoed van Maarssen tot Nigtevecht