Gastvrouw/gastheer

Gastvrouw/gastheer

Structureel werk · 4 uur/week
Diependaalsedijk 19b, 3601 GH Maarssen, Nederland
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleiden
Kunst & cultuur
Duurzame steden en gemeenschappen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vechtstreekmuseum
#47139
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Vechtstreekmuseum1/activiteiten/Gastvrouwgastheer/47139 om je aan te melden

Contactpersoon

Vechtstreekmuseum StichtingStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Onze gastvrouwen en -heren ontvangen de bezoekers, geven informatie over de exposities en staan bij de receptie voor de verkoop van entreebewijzen en boeken.

Uitgebreide omschrijving

Heeft u een warm hart voor cultuur en besteedt u graag een paar vrije uurtjes in een uniek museum gerund door een enthousiast team van medewerkers? Dan bent u van harte welkom bij het Vechtstreekmuseum.


Onze gastvrouwen en -heren ontvangen de bezoekers, geven informatie over de exposities en staan bij de receptie voor de verkoop van entreebewijzen en boeken. Verder bedienen zij onze gasten op het terras en in de coffee-corner op de reguliere openingstijden. Kennis of ervaring met deze werkzaamheden is niet nodig, maar kan wel helpen. We verwachten vooral dat je het leuk vind om deze werkzaamheden uit te voeren, en bereid bent om in de praktijk te leren. Het Vechtstreekmuseum zet zich in om taken én passie & kwaliteiten van vrijwilligers goed op elkaar aan te laten sluiten. Lijkt het u ook leuk om gezicht te zijn van het Vechtstreekmuseum?


Gezelligheid vinden we ook erg belangrijk. We komen elkaar regelmatig tegen in bijeenkomsten en we organiseren jaarlijks een ontzettend leuke dag voor alle vrijwilligers. Dan gaan we met elkaar een dag op stap, naar een ander museum of een andere activiteit. Er is bovendien een periodieke medewerkersnieuwsbrief om contact te houden en op de hoogte te blijven van het wel en wee van het museum. Onderling is er een betrokken en warme sfeer.


Over het museum

Het Vechtstreekmuseum is gelegen in park Goudestein aan de Vecht in Maarssen. Het is gevestigd in de voormalige buitenplaats Silverstein dat na de verbouwing dienst deed als koetshuis van Goudestein.

Het museum richt zich op de cultuur, geschiedenis en kunst van de hele Vechtstreek. Met name de vaste collectie besteedt veel aandacht aan de historische gebouwen en theekoepels, met een speciale kamer voor de familie Huydecoper, die de oorspronkelijke buitenplaats heeft gebouwd.


Elk jaar zijn er speciale tentoonstellingen en worden er rondleidingen verzorgd zowel binnen als buiten het museum. Ook zijn er diverse films die een goed beeld geven van diverse hoogtepunten en bezienswaardigheden in de Vechtstreek.

 

Meer weten of je aanmelden ?

Meld je aan of neem contact op met onze contactpersoon via de vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht.

 

Het Vechtstreekmuseum verwacht in 2022 haar deuren weer te openen voor het publiek. We volgen het veiligheidsprotocol van de museumbranche waarbij onder andere ten alle tijden 1,5 meter afstand wordt gehouden. Reacties op deze vacature zijn nog steeds van harte welkom. 


Dag(en) en dagdelen:

Woensdag t/m zondag: Ochtend en middag.


Werktijden, frequentie en duur:

De dag(en)/dagdelen en tijden waarop u wordt ingezet zijn afhankelijk van onze openingstijden.

  • Van januari t/m april en van oktober t/m december zijn we geopend van 13.30 – 16.30 uur,
  • Van mei t/m september van 11.00 – 17.00 uur.
  • In het zomerseizoen werken we met ochtend- en middagdiensten.

We werken volgens een rooster, waarin u uw beschikbaarheid kunt opgeven. We verwachten dus niet dat u op alle aangegeven dagen/dagdelen beschikbaar bent, maar vragen hierin wel enige mate van flexibiliteit. Ook organiseren regelmatig lezingen en andere leuke activiteiten die soms in de avonduren plaatsvinden. Ook hiervoor kunt u uw beschikbaarheid aangeven.


Vaardigheden: 

Belangrijk is dat u een open en actieve houding hebt tegenover onze bezoekers. Zij ervaren het als een feestje om ons te bezoeken en we vinden het belangrijk dat we dat uitstralen. Naast het vertellen over de vaste tentoonstelling en de lopende wisseltentoonstelling voorziet u onze gasten op verzoek van koffie, thee e.d. en brengt u op een prettige manier het aanbod in onze winkel onder de aandacht. Uiteraard doet u dat op een gastvrije en prettige manier. Als u als gastheer/gastvrouw bij ons aan de slag gaat, loopt u eerst een paar keer een dienst mee met ervaren gastvrouwen en gastheren. Op die manier leert u de werkzaamheden en uw collega’s kennen. Ook als u zelfstandig wordt ingeroosterd zorgen we ervoor dat u er nooit alleen voorstaat. We roosteren u altijd samen met één of meer andere gasvrouwen/gastheren in.


Algemeen: 

Een uitdagende functie in een inspirerende omgeving. Bovendien veel contact met gasten en andere medewerkers. We organiseren met regelmaat bijeenkomsten voor onze medewerkers en jaarlijks een uitje.


Organisatie met ANBI/SSBI status: ja


Inwerkmethode en begeleiding: 

U wordt niet in het diepe gegooid. Door eerst een aantal diensten mee te lopen met onze ervaren gastvrouwen en gastheren leert u de werkzaamheden kennen en maakt u kennis met uw collega's en met het museum.


Scholing: Opleiding of ervaring is niet vereist. De werkzaamheden leert u in de praktijk. Ervaring in geschiedenis in het algemeen en de historie van de Vechtstreek in het bijzonder helpt wel. U kunt uzelf makkelijk bijscholen door over de historie van de Vechtstreek te lezen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Vechtstreekmuseum

Het beheren van het Vechtstreek erfgoed van Maarssen tot Nigtevecht