Skip Sidebar
Stichting Prago

Stichting Prago

Onderwijsinstelling

Over ons

Prago geeft les in lezen, schrijven, rekenen en basis digitale vaardigheden aan volwassenen (18 jaar en ouder) die moeite hebben met leren. Prago cursisten zijn geboren in Nederland of hebben een ...

Kwaliteitsonderwijs
Deel

Begeleider taalles voor cursisten met een leerbeperking (Maarssenbroek)

Structureel werk · 2–3 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Nederland
OnderwijsLezen & schrijvenTraining
Kwaliteitsonderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Prago
#47078
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Prago1/activiteiten/Begeleider-taalles-voor-cursisten-met-een-leerbeperking-Maarssenbroek/47078 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Prago geeft les in lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden aan volwassenen (18 jaar en ouder) die moeite hebben met leren.

Uitgebreide omschrijving

Je helpt - samen met onze docent en drie andere vrijwilligers - volwassen anderstalige cursisten die moeilijk leren of een grote leerachterstand hebben met (beter) Nederlands leren spreken, leren lezen, schrijven of werken met de computer. In deze lesgroep wordt les gegeven aan zowel nieuwkomers (statushouders) als oudkomers met leerproblemen. Meestal werk je één op één met een cursist, soms in een klein groepje van 2 of 3 cursisten. Bij Prago staat niet de lesstof, maar de cursist centraal. Iedereen leert op eigen niveau en in eigen tempo. In de lessen van Prago ligt de nadruk op praktische taalvaardigheden waar cursisten baat bij hebben in hun dagelijks leven.

 

Wanneer en waar

De lessen vinden plaats op woensdag (ochtend en/of vroeg in de middag) bij een locatie voor arbeidsgerichte dagbesteding in Maarssenbroek. Tijdsinvestering: 2 a 3 uur per week. Deze functie kan soms ook als stageplaats worden ingevuld. Er wordt geen les gegeven tijdens schoolvakanties.


Doelgroep: 

  • Volwassenen,
  • Mensen met een verstandelijke beperking.
  • Vluchtelingen.
  • Nieuwkomers.


Dag(en) en dagdelen:

Wekelijks op woensdagochtend en/of vroege middag.

Er zijn geen lessen tijdens schoolvakanties!


Werktijden, frequentie en duur: 

Wekelijks op maandagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

Er zijn geen lessen tijdens schoolvakanties.


Vaardigheden:

  • Affiniteit met cursisten die moeilijk leren en soms ook andere beperkingen hebben.
  • Je bent rustig, geduldig en vriendelijk
  • Je beheerst de Nederlandse taal.


Algemeen: 

Leuk en zinvol vrijwilligerswerk, tegen een beperkte tijdsinvestering (2 uur per week), in een klein, betrokken team dat open staat voor jouw inbreng.


Organisatie met ANBI/SSBI status: ja


Inwerkmethode en begeleiding:

Individuele begeleiding door de bevoegd docent die de leiding heeft over de lessen.


Scholing: Een training voor taalvrijwilligers (niet verplicht).


Onkostenvergoeding:

Jaarlijks een VVV-bon als bedankje voor je inzet.


Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Prago > Begeleider taalles voor cursisten met een leerbeperking (Maarssenbroek)

Over Stichting Prago

Prago geeft les in lezen, schrijven, rekenen en basis digitale vaardigheden aan volwassenen (18 jaar en ouder) die moeite hebben met leren. Prago cursisten zijn geboren in Nederland of hebben een migratieachtergrond. Zij kunnen een licht verstandelijke beperking hebben, leerachterstand of psychische problematiek of kunnen om een andere reden niet goed terecht bij reguliere cursussen en onderwijs.