Skip Sidebar

Over ons

Stichting Leergeld Stichtse Vecht helpt kinderen om mee te doen aan activiteiten binnen- en buiten school als er in het gezin te weinig financiele middelen zijn. Leergeld Stichtse Vecht maakt dat ...

ArmoedebestrijdingKinderen & JongerenOnderwijs
Geen armoede
Deel

Help mee om alle kinderen mee te laten doen!

Structureel werk · 4–16 uur/week
Vanuit huis
ArmoedebestrijdingKinderen & JongerenOnderwijs
Geen armoede
Activiteit Delen
Stichting Leergeld Stichtse Vecht
#48782
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Leergeld-Stichtse-Vecht/activiteiten/Help-mee-om-alle-kinderen-mee-te-laten-doen/48782 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Leergeld zoekt nieuwe vrijwilligers om gezinnen te ondersteunen zodat hun kinderen gewoon mee kunnen doen.

Uitgebreide omschrijving

Als intermediair help je gezinnen met beperkte financiele middelen die aankloppen bij Leergeld. Als er geen andere regelingen zijn waar ouders beroep op kunnen doen, dan kan Leergeld verschillende kosten vergoeden. Zijn er wel andere regelingen (bijvoorbeeld van de gemeente), dan verwijzen we of we helpen om daar gebruik van te maken. Omdat Leergeld samenwerkt met Jeugdfonds Sport en Cultuur, stichting Jarige Job en stichting Kinderhulp, kunnen ouders via Leergeld gebruik maken van het aanbod van die organisaties.


Zo hebben we in vorig jaar 179 kinderen blij gemaakt met een pakket (nieuwe) kleding en 100 kinderen voorzien van een (2ehands) fiets. Natuurlijk zijn er kaders en regels waar we ons aan houden, maar als dat nodig is leveren we maatwerk om problemen op te lossen.


Onze intermediairs behandelen de aanvragen van ouders en gaan dan (zeker bij een eerste contact) bij het gezin langs. De contactmomenten daarna gaan ook vaak telefonisch of per mail. De afhandeling van de aanvragen wordt verwerkt in het landelijke Leergeld systeem.


Als intermediair werk je zelfstandig, maar er is altijd ondersteuning beschikbaar bij vragen of problemen. Ook is er regelmatig overleg tussen de intermediairs. En natuurlijk wordt je goed ingewerkt. De tijdsinvestering is flexibel. Je kunt je tijd ook zelf indelen.


Lijkt het je leuk om bij te dragen aan onze mooie doelstelling, meld je dan aan via de vrijwilligerscentrale.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over Stichting Leergeld Stichtse Vecht

Stichting Leergeld Stichtse Vecht helpt kinderen om mee te doen aan activiteiten binnen- en buiten school als er in het gezin te weinig financiele middelen zijn. Leergeld Stichtse Vecht maakt dat mogelijk door de kosten (of gedeelte daarvan) direct te betalen aan de school, de club of de winkelier uit Stichtse Vecht. Dat doen we alleen als er geen andere regelingen zijn die de kosten kunnen vergoeden. Zo nodig helpen we om daar gebruik van te maken. Leergeld Stichtse Vecht heeft geen bezoekadres. Intermediairs komen bij de gezinnen thuis.