Vrijwilliger Kasteelwinkel van Kasteel de Haar Utrecht (weekend)

Vrijwilliger Kasteelwinkel van Kasteel de Haar Utrecht (weekend)

Structureel werk · 4 uur/week
Kasteellaan 1, 3455 RR Haarzuilens, Nederland
Gastheer/vrouwWinkelSociaal contact
Kunst & cultuur
Duurzame steden en gemeenschappen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Kasteel de Haar
#47748
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Kasteel-de-Haar1/activiteiten/Vrijwilliger-Kasteelwinkel-van-Kasteel-de-Haar-Utrecht-weekend/47748 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Stichting Kasteel de Haar zet zich in voor het behoud en onderhoud van het kasteel, de tuinen en de collectie en het aan een groot publiek te laten zien.

Uitgebreide omschrijving

Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw, met haar uitbundige levensstijl, bezocht met regelmaat het kasteel. Van Coco Chanel tot Roger Moore, zij lieten hun sporen na in de luxueuze kamers van de meest weelderige plek die Utrecht rijk is. 


Stichting Kasteel de Haar zet zich in voor het behoud en onderhoud van het kasteel, de tuinen en de collectie. Daarnaast hebben wij tot doel om het totale complex voor een breed publiek toegankelijk te maken. 

  

Wij vragen:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste winkel vrijwilligers, met verkooptalent en passie voor verkoop, die het een uitdaging vinden om de gasten die Kasteel de Haar bezoeken te adviseren. Als winkel vrijwilliger ben je gastheer en verkoper in één en wijs je de bezoekers op een natuurlijke manier op het aanbod in de kasteelwinkel.

 

Praktische zaken:

- U bent een vaste dag/vast dagdeel in de week beschikbaar.

- Bent u vaker beschikbaar? Dan kunt u dit aangeven en uzelf oproepbaar maken

- U werkt in diensten van 3 – 3,5 uur.

- U bent zeer klantvriendelijk en gastvrij.

- U bent representatief, en servicegericht.

- U bent communicatief vaardig.

- U kunt goed samenwerken.

- U heeft een goede lichamelijke conditie.

- U heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Kennis van andere talen is een pre.

 

Dag(en) en dagdelen: Weekenden


Werktijden, frequentie en duur: 

Tijdsbesteding Omdat routine en ervaring van groot belang is, vragen wij een minimale inzet van een dagdeel per week. Meer mag natuurlijk altijd.

Vaardigheden: 

Werkzaamheden Voor onze gloednieuwe kasteelwinkel zijn wij op zoek naar enthousiaste winkel vrijwilligers, met verkooptalent en passie voor verkoop, die het een uitdaging vinden om de gasten die Kasteel de Haar bezoeken te adviseren. Als winkel vrijwilliger ben je gastheer en verkoper in één en wijs je de bezoekers op een natuurlijke manier op het aanbod in de kasteelwinkel.


Algemeen: 

Waarom vrijwilliger worden? - Werken in een prachtige omgeving - Enthousiaste vrijwilligersgroep - Introductieavond en gezamenlijke opleiding - Deelname aan excursie en lezingen - Jaarlijkse een groot feest op het kasteel - Kilometervergoeding


Inwerkmethode en begeleiding: 

Intakegesprek, collectieve introductie en trainingsavond, vaste dagelijkse begeleiding.


Onkostenvergoeding: Kilometervergoeding

 

Interesse?

Reageer op deze vacature via één van bovenstaande knoppen!

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Kasteel de Haar

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland!
Ons middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis
en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan.

Kom naar Kasteel de Haar en krijg een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw. Tot het jaar 2000 was de familie Van Zuylen privé eigenaar, sindsdien is het ondergebracht in de Stichting Kasteel de Haar die zich ten doel heeft gesteld door middel van exploitatie het kasteel en het interieur in goede staat te bewaren en open te stellen voor publiek.

Kasteel de Haar organiseert jaarlijks een groot aantal publieksevenementen, zoals Elfia, Smaak en Stijl van Italië en de Lumineuze Nachten. Er zijn regelmatig speciale themarondleidingen, concerten, kinderevenementen en familiedagen. Het kasteel stelt ook ruimtes beschikbaar voor huwelijken, recepties of diners.

Er werken zo'n 42 vaste medewerkers en ruim 250 vrijwilligers. Er zijn vrijwilligers die rondleiden, in de tuin of kasteelwinkel assisteren of de TD ondersteunen.

Een hele mooie inspirerende werkplek gecombineerd met een heleboel gezelligheid!