GezinsBuddy voor éénoudergezinnen in Stichtse Vecht

GezinsBuddy voor éénoudergezinnen in Stichtse Vecht

Structureel werk · 1–3 uur/week
Flexibele locatie
ZorgWelzijnKinderen & Jongeren
3 Goede gezondheid en welzijn17 Partnerschap om de doelstellingen te bereiken
Dit is een maatschappelijke stage
Activiteit Delen
Stichting Gezinsbuddy
#49328
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Gezinsbuddy/activiteiten/GezinsBuddy-voor-eenoudergezinnen-in-Stichtse-Vecht/49328 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij eenoudergezinnen een steuntje in de rug bieden? Meld je aan als GezinsBuddy! De hulp die je kan en wilt bieden bepaal je zelf, net als de frequentie.

Uitgebreide omschrijving

Stichting GezinsBuddy groeit in Stichtse Vecht, dus er is nog veel meer mooi en dankbaar werk te doen! Wij ondersteunen met vrijwilligers eenoudergezinnen die kampen met meerdere problemen en een klein netwerk hebben.


De hulp die jij kan en wilt bieden bepaal je zelf. Dit kan bijvoorbeeld praktische hulp zijn in en om het huis, een luisterend oor bieden, gezelschap, samen sociale activiteiten ondernemen, helpen netwerk uit te breiden en/of de ouder ontlasten door te spelen met de kinderen etc. Het is al helpend als je structureel enkele uurtjes beschikbaar hebt, om hen zo in een moeilijke periode te ondersteunen. De gezinnen voelen zich door jouw ondersteuning echt gezien en gehoord, omdat je er voor ze bent. De ervaring leert dat het ook jouw leven zal verrijken en dat maakt het dubbel zo waardevol!


Als Stichting vinden wij het belangrijk dat ondanks dat wij vrijwilligerswerk leveren dit professioneel aanpakken. Daarom spreken wij na aanmelding een of meerdere keren af om elkaar beter te leren kennen. Je beschikt in ieder geval over een verklaring van goed gedrag en je bent bereikbaar voor noodgevallen. We proberen je zo goed mogelijk te matchen aan de hulpvrager, bijv. op je (leef)ervaringen, interesses en woonplaats.


Uiteraard hoef je de verantwoordelijkheid niet alleen te dragen. Wij hebben een team van buddy’s die elkaar regelmatig ontmoeten (o.a. middels intervisie en begeleidingsgesprekken) en waar jij je steun en kennis vandaan kan halen en delen. Binnen de stichting zijn er ook een aantal professionals waar je altijd terecht kunt.


Ben jij nieuwsgierig geworden naar wat het inhoudt om een GezinsBuddy te zijn? Wat maakt het mooi, leuk, spannend om een maatje te zijn voor een één oudergezin? Wat kost en wat brengt het je? Vraag eens een oriënterend en vrijblijvend gesprek aan bij Ilona, de coördinator van Stichtse Vecht. We kijken er naar uit om jou te leren kennen en je meer te vertellen over onze organisatie!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Activiteit Delen

Over Stichting Gezinsbuddy


St. Gezinsbuddy biedt steun aan eenoudergezinnen die op meerdere terreinen problemen hebben. Ouder en kinderen in deze gezinnen worden zelfstandiger en gelukkiger.