Skip Sidebar

Over ons

Fight Cancer is een stichting die geld ophaalt ten behoeve voor kankeronderzoek door events te organiseren.
De Swim to fight cancer is een unieke recreatieve zwemtocht met meerdere afstanden door ...

ZorgSport & Recreatie
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Stichting Fight Cancer

Over Stichting Fight Cancer

Fight Cancer is een stichting die geld ophaalt ten behoeve voor kankeronderzoek door events te organiseren.
De Swim to fight cancer is een unieke recreatieve zwemtocht met meerdere afstanden door natuurlijk buitenwater. Deelnemers en teams laten zich sponsoren en halen zoveel mogelijk geld op voor kankeronderzoek. Dit evenement is één van de succesvolle evenementen van Stichting Fight cancer en is sinds 2014 al 45 maal georganiseerd – van Middelburg tot Hoorn en van Nijmegen tot Delft.

In 2018, 2019 en 2022 heeft de Swim to Fight Cancer in de Stichtse Vecht plaatsgevonden waarbij er werd gezwommen in de Vecht rondom het gemeentehuis in Breukelen. Wellicht bent u bekend met dit event. In totaal is er met de afgelopen 3 Swims 1,1 miljoen euro opgehaald.

Ook dit jaar zijn wij voornemens om de Swim te gaan organiseren in september omdat onderzoek hard nodig blijft.

“In totaal krijgen in Nederland meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ willen wij ook dit jaar zoveel mogelijk mensen inspireren om in actie te komen en geld op te halen in de Stichtse Vecht.”

De Swim is de afgelopen jaren mogelijk gemaakt doordat ruim 100 mensen zich actief hebben ingezet op de dag zelf. In de periode daarvoor was er een kernteam van 15 personen actief, een groot deel daarvan heeft aangegeven dat ze na 3 edities willen stoppen.
Ik ben de nieuwe projectleider voor de Swim in de Stichtse Vecht in 2024 en ben op dit moment actief aan het werven voor nieuwe vrijwilligers die samen met mij de Swim willen gaan organiseren.

We zoeken zeker nog mensen voor het kernteam waarbij de rollen van Marketing & Communicatie en Penningmeester het meest relevant zijn om voor nu in te vullen.

Marketing en Communicatie kunnen ook 2 of 3 mensen zijn. Daarnaast zoeken we idealiter nog een voorzitter, iemand die goed is in het benaderen van sponsoren. Een vrijwilliger voor het benaderen van de scholen en eventueel een extra persoon voor het werven van businessteams.

Heeft u interesse? neem dan contact op via [email protected] of met mij als projectleider van Swim tot Fight Cancer via [email protected]

Onlangs toegevoegde activiteiten

Nieuw
Swim to Fight Cancer zoekt nieuw team!
Taak · 2–4 uur · voor 2 apr
Breukelen
Swim to Fight Cancer zoekt nieuw team!
Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht wil graag in september 2024 weer een Swim organiseren. Hiervoor zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Geplaatst door Stichting Fight Cancer

Foto's