Skip Sidebar

Over ons

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert ...

Onderwijs
Kwaliteitsonderwijs
Deel
Rondleider bij Buitenplaats Doornburgh

Rondleider bij Buitenplaats Doornburgh

Structureel werk · 4 uur/week
Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen, Nederland
Gastheer/vrouwActiviteiten begeleiden
OnderwijsNatuur & MilieuKunst & cultuur
Kwaliteitsonderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting Buitenplaats Doornburgh
#47745
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Buitenplaats-Doornburgh1/activiteiten/Rondleider-bij-Buitenplaats-Doornburgh/47745 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Stichting Buitenplaats Doornburgh in Maarssen zoekt vrijwilligers die rondleidingen willen geven aan bezoekers.

Uitgebreide omschrijving

Stichting Buitenplaats Doornburgh in Maarssen zoekt vrijwilligers die rondleidingen willen geven aan bezoekers. Wij zoeken vrijwilligers die een dagdeel per week en in het weekend beschikbaar zijn.


Heb je een passie voor kunst, natuur en architectuur en wil je je kennis uitbreiden en delen met andere liefhebbers? Buitenplaats Doornburgh is een ontmoetingsplek voor kunst en wetenschap in Maarssen aan de Vecht. In het voormalige klooster op de buitenplaats bieden wij rondleidingen aan over de priorij, het landhuis en de tuinen. Hiervoor zijn wij op zoek naar enthousiaste rondleiders die een dagje in de week hun liefde voor architectuur en geschiedenis met onze bezoekers willen delen.


Over de functie als vrijwilliger:

Als rondleider bij Buitenplaats Doornburgh neem je onze bezoekers mee in het verhaal van het achttiende-eeuwse hoofdhuis en de priorij (het klooster) uit de jaren ‘60. Beide gebouwen zijn architectonisch interessant en trekken veel kunst en architectuurliefhebbers aan. De priorij is een bijzonder werk van architect Jan de Jong, die bouwde volgens de architectonische regels van de Bossche School. Wij bieden wekelijkse rondleidingen aan door de priorij en tweemaal in de maand grote rondleidingen, waarbij ook het hoofdhuis bezocht wordt. De laatste zondag van elke maand geeft onze beheerder tuinrondleidingen, waarvoor je bij interesse eventueel ook voor ingezet kunt worden.


Daarbij ondersteun je de publieksbegeleiders door bezoekers te informeren over de tentoonstellingen en activiteiten. Je leidinggevende is de dienstdoende bedrijfsleider.


Dag(en) en dagdelen:

Vrijdag t/m Zondag: Ochtend, Middag


Werktijden, frequentie en duur:

Wij verwachten van jouw beschikbaarheid minimaal van twee dagdelen peer maand in het weekend.


Vaardigheden: 

Wie zoeken wij? Als rondleider ben je het visitekaartje van Buitenplaats Doornburgh en je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Je weet de aandacht van de bezoekers tot je te nemen en weet in te spelen op interesses. Je hebt kennis over geschiedenis en architectuur en een passie voor verhalen vertellen. Je staat ervoor open om je in ons verhaal te verdiepen. Ervaring in het werken in een culturele- of publieksgerichte organisatie is een pré, maar niet noodzakelijk. Wel is het van belang dat je vloeiend Nederlands spreekt. Het spreken van Engels is een pré. Daarbij ben je servicegericht, representatief en flexibel. Je houdt ervan om in een dynamisch omgeving te werken en je bent woonachtig in Utrecht, Maarssen of omgeving. Een goede fysieke conditie is essentieel, omdat onze buitenplaats en de gebouwen groot zijn.


Algemeen: 

Wij bieden: Een gezellig, enthousiast team. Een fantastische locatie om te werken, een breed netwerk en de mogelijkheid om aan evenementen deel te nemen. Dynamische en afwisselende programmering. Jaarlijks een gezellige BBQ met het team van vrijwilligers. Een vergoeding van €5 per uur.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Je wordt ingewerkt door een van onze rondleiders, je maakt kennis met je collega's en krijgt alles te weten over het landgoed Doornburgh aan de Vecht, de kanunnikessen van het Heilige Graf, het voormalige klooster en de activiteiten die wij vandaag de dag bij Buitenplaats Doornburgh organiseren.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Stichting Buitenplaats Doornburgh > Rondleider bij Buitenplaats Doornburgh

Over Stichting Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert Stichting Buitenplaats Doornburgh tentoonstellingen, lezingen, en residenties op het snijvlak van kunst en wetenschap. Wij zijn zo veelzijdig als de mensen die bij ons werken. Zo geven onze vrijwilligers rondleidingen over de historie en architectuur van de buitenplaats. Het onderhoud van het groen wordt verzorgd door een groep betrokken, vrijwillige tuinlieden. Ook zorgen zij voor de varkentjes die jaarlijks ons landgoed komen vervrolijken. Samen streven we naar een duurzame en circulaire toekomst.