Skip Sidebar

Over ons

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert ...

Onderwijs
Kwaliteitsonderwijs
Deel
Klusvrijwilliger gezocht bij buitenplaats Doornburgh in Maarssen

Klusvrijwilliger gezocht bij buitenplaats Doornburgh in Maarssen

Structureel werk · 3 uur/week
Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen, Nederland
Klussen
Kunst & cultuur
Kwaliteitsonderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting Buitenplaats Doornburgh
#47747
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Stichting-Buitenplaats-Doornburgh1/activiteiten/Klusvrijwilliger-gezocht-bij-buitenplaats-Doornburgh-in-Maarssen/47747 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten.

Uitgebreide omschrijving

Buitenplaats Doornburgh zoekt enthousiaste vrijwilligers die willen komen helpen bij het onderhouden van alle rijksmonumenten op ons terrein.


Onze buitenplaats bestaat uit een groot park waar zich diverse rijksmonumenten bevinden. Zo zijn er bijvoorbeeld het smeedijzeren hekwerk uit 1725 aan de Vechtzijde, een 19e-eeuwse ijskelder, het 18e eeuwse hoofdhuis en het klooster uit 1966 in de stijl van de Bossche School. 


Voor al deze verschillende gebouwen en objecten moet natuurlijk goed gezorgd worden, dus we zijn op zoek naar vrijwilligers die ons hierbij willen helpen. Als klusvrijwilliger ben je echt met je handen bezig; schilderen van muren en meubilair, timmeren en repareren, de luiken van het hoofdhuis onderhouden, het dak op, of juist de kelder in. Bij onderhoud van rijksmonumenten komt heel veel kijken. 


Als je niet veel ervaring hebt met klussen is dat geen probleem. We hebben ervaren mensen om iedereen te begeleiden, en we vinden voor iedereen wel iets waar hij of zij goed in is. Het belangrijkste is dat je enthousiast bent, dan vinden we samen iets dat je leuk vindt om te doen.


Er zijn al twee vrijwilligersploegen die zich bezig houden met het onderhoud van de tuin en het park. Voor deze vacature zoeken we dus echte klussers om het team mee uit te breiden. 

We willen met het klusteam het liefst op woensdagen aan de slag, dus het is belangrijk dat je op woensdag beschikbaar bent. Hoe laat en hoe lang er wordt gewerkt kan allemaal in overleg met onze beheerder.


Er is op locatie een werkplaats met van alles in huis, het is dus niet nodig om zelf gereedschappen o.i.d. mee te nemen. Er is voor deze vacature geen vergoeding beschikbaar.


Plaats: Maarssen

Doelgroep: Volwassenen

Activiteit: Hand- en spandiensten


Werktijden, frequentie en duur: Iedere week op woensdag.


Vaardigheden: We zoeken mensen die het leuk vinden om te klussen. Schilderen, timmeren, dingen bouwen, muurtjes repareren etc. Je hoeft geen ervaring te hebben want we hebben ervaren mensen om iedereen te begeleiden. Het belangrijkst is dat je enthousiast bent!


Algemeen: Een super mooie plek om te werken, een grote werkplaats, de kans om te helpen bij het beheer van rijksmonumenten en vrijheid om te doen wat je het leukst vindt (in overleg met de beheerder).


Inwerkmethode en begeleiding: 

Je gaat op stap met de beheerder en zal samen kijken wat er nodig is, wat je al kan of wat je wilt leren, en welke klussen bij jou passen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Stichting Buitenplaats Doornburgh > Klusvrijwilliger gezocht bij buitenplaats Doornburgh in Maarssen

Over Stichting Buitenplaats Doornburgh

Buitenplaats Doornburgh bestaat als sinds 1623 en ligt langs de kronkelende rivier de Vecht. Het is een plek waar kunst, wetenschap en natuur elkaar ontmoeten. Sinds 2018 organiseert en faciliteert Stichting Buitenplaats Doornburgh tentoonstellingen, lezingen, en residenties op het snijvlak van kunst en wetenschap. Wij zijn zo veelzijdig als de mensen die bij ons werken. Zo geven onze vrijwilligers rondleidingen over de historie en architectuur van de buitenplaats. Het onderhoud van het groen wordt verzorgd door een groep betrokken, vrijwillige tuinlieden. Ook zorgen zij voor de varkentjes die jaarlijks ons landgoed komen vervrolijken. Samen streven we naar een duurzame en circulaire toekomst.