Museale Schoonmaak

Museale Schoonmaak

Structureel werk · 4–8 uur/week
Tournooiveld 1, 3611 AS Oud-Zuilen, Nederland
Klussen
Kunst & cultuur
Duurzame steden en gemeenschappen
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Slot Zuylen
#47084
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Slot-Zuylen1/activiteiten/Museale-Schoonmaak/47084 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht, in Oud-Zuilen.

Uitgebreide omschrijving

Zomaar even snel moppen of stofzuigen kan niet in een museum. Eén verkeerde beweging of methode en er raakt zo een waardevol kunstwerk beschadigd. Wij zoeken daarom schoonmaakmedewerkers speciaal gericht op museumschoonmaak.


Voor deze functie zoeken wij zorgvuldige vrijwilligers met schoonmaakervaring. Onder begeleiding wordt er gewerkt volgens een 'housekeeping' protocol voor de reguliere wekelijkse en museale schoonmaak. Beschikbaarheid minimaal 4 uur per week op doordeweekse dagen (woensdag en donderdag).


Gaandeweg komen nieuwe vrijwilligers meer te weten over veilig en verantwoord schoonmaken in ruimten met kunstschatten. Onze vrijwilligers moeten goed opletten en bijvoorbeeld kunnen omgaan met de te behouden luchtvochtigheid, glazen vitrines vol vette vingerafdrukken en verschillende soorten afwerkmaterialen en vloeren. Bovendien spelen persoonlijke verzorging en het gedrag ten opzichte van bezoekers een grote rol binnen het Slot.


Activiteit: Hand- en spandiensten


Dag(en) en dagdelen:

Woensdag- en donderdagochtend: 3.5 uur.


Algemeen: 

Alle vrijwilligers hebben, wanneer zij een dienst draaien, recht op 50% korting in het café. Daarbuiten hebben de vrijwilligers recht op 10% korting in het café. Dit geld ook voor introducés. In de museumwinkel hebben de vrijwilligers recht op 20% korting op alle winkelartikelen. Voor alle vrijwilligers wordt ieder jaar het volgende georganiseerd: een uitstapje naar een cultuurhistorische locatie in het vroege najaar, een barbecue in juni (aangeboden door de Vereniging Vrienden van Slot Zuylen) en een eindejaarsdiner in november/december.


Organisatie met ANBI/SSBI status: ja


Inwerkmethode en begeleiding: 

Een van onze teamleden stelt een inwerktraject samen en gaandeweg leer je het slot en de werkzaamheden kennen.


Onkostenvergoeding: 

Voor de museale schoonmaak geldt een tarief van €4,50 (maximale vrijwilligersvergoeding).

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Slot Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen zoals Belle van Zuylen een prominente rol spelen. Sinds 1952 is het terrein opengesteld voor publiek. Het Slot is gelegen in een landschapspark met daarbij een museumwinkel en in het historische koetshuis een museumcafé.