Scouting Jan Campert zoekt leiding

Scouting Jan Campert zoekt leiding

Structureel werk · 3–4 uur/week
Nieuweweg 19a, 3612 NB Tienhoven, Nederland
Activiteiten begeleidenBuitenJeugdwerkBegeleidingSociaal contact
Natuur & MilieuKinderen & JongerenBuurt & omgeving
Goede gezondheid en welzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Scouting Jan Campert Maarssen
#47003
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Scouting-Jan-Campert-Maarssen/activiteiten/Scouting-Jan-Campert-zoekt-leiding/47003 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De Jan Campertgroep (ook bekend van het Timmerdorp Maarssen) is een levendige en gezellige scoutinggroep met wel 180 leden en zoekt versterking.

Uitgebreide omschrijving

Scouting Jan Campert zoekt versterking


Wil jij jezelf uitdagen als leiding bij Scouting Jan Campert Maarssen?


De Jan Campertgroep (ook bekend van het Timmerdorp Maarssen) is een levendige en gezellige scoutinggroep met wel 180 leden. Voor de welpen zijn we op zoek naar enthousiaste leiding. Vind jij het leuk om wekelijks met onze welpen (meisjes en jongens in de leeftijd van 7 tot 11) op avontuur te gaan in de buitenlucht? Ben jij op zoek naar een uitdaging waarbij je betekenisvol kan bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen? Iets op te bouwen met andere vrijwilligers in je eigen buurt? En ben jij hiervoor een paar uur per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Activiteit: Sport en Spel


Dag(en) en dagdelen:

  • Zaterdag: Middag


Werktijden, frequentie en duur: 

Wekelijks en natuurlijk heel graag voor langere tijd.


Vaardigheden: 

Het belangrijkste is dat je samen met andere ervaren scoutingleiders leiding geeft aan de welpen. Hiervoor moet je affiniteit hebben met kinderen. We zoeken iemand die niet bang is om vies te worden en die het leuk vindt om lekker met onze welpen te ravotten. De rest komt vanzelf.


Algemeen: 

We bieden je met name een hele gezellige bezigheid met kinderen. Daarnaast beleef je veel plezier met je team en zal je een hoop nieuwe dingen leren op het gebied van het organiseren van bijeenkomsten en kampen, logistiek, spel, materiaal en onderhoud en communicatie.

En het zomerkamp is natuurlijk het hoogtepunt van het jaar!


Inwerkmethode en begeleiding: 

Je loopt eerst een aantal maanden mee met een ervaren leidingteam. Hierna kies je of je je voor langere tijd wil aansluiten bij het leidingteam.


Scholing: 

Er zijn diverse cursussen en trainingen vanuit Scouting Nederland. Als je lid wordt van het leidingteam, doe je een training zodat je je 'erkenning' behaalt, een soort startbekwaamheidscursus. Daarna kan je je nog op verschillende manieren verder bekwamen.


Onkostenvergoeding: 

De vereniging vergoedt de benodigde opleiding/training.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Scouting Jan Campert Maarssen

Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.