Skip Sidebar

Over ons

Onder de aandacht brengen van de regionale geschiedenis door het beschikbaar stellen van regionale archieven met behulp van vrijwilligers.

Kunst & cultuur
Kwaliteitsonderwijs
Deel
Coronacollectie - help ons digitaal archief te beschrijven

Coronacollectie - help ons digitaal archief te beschrijven

Project (Tijdelijk) · 4–12 uur/week
Schepersweg 6e, 3621 JK Breukelen, Nederland
OnderzoekComputerNederlandsAdministratie
Kunst & cultuur
Kwaliteitsonderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen
#56656
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Regionaal-Historisch-Centrum-Vecht-en-Venen1/activiteiten/Coronacollectie---help-ons-digitaal-archief-te-beschrijven/56656 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Over 100 jaar willen onderzoekers zich verdiepen in deze bijzondere periode. Het is van belang dat we daar nu al rekening mee houden. We hebben jouw hulp nodig!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen beheert de archieven van vier gemeenten: Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp. Een van onze taken is het verzamelen van kennis en informatie over de regio die van belang kan zijn voor toekomstige generaties. De coronacollectie is daar een goed voorbeeld van. Voor meer informatie over de coronacollectie ga je naar onze website. Ons team van kundige vrijwilligers werkt met veel plezier aan het beschrijven van ons archief. 


Wat ga je doen?

Je werkt mee aan het beschrijven van de coronacollectie. De coronacollectie is een verzameling foto’s, films en ander digitaal materiaal dat de gevolgen van de coronacrisis aantoont in de gemeenten De Bilt, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Weesp. Met behulp van inwoners en archiefmedewerkers hebben wij intussen een behoorlijke collectie ingezameld. De beschrijvingen zijn alleen nog erg kort en moeten worden aangevuld. Wij zoeken iemand die ons daarin kan ondersteunen! 


Het beschrijven van de foto's en andere bronnen gebeurt in een Excel-document. In de daarvoor bestemde vakjes schrijf je per voorwerp op wat er te zien is, wie er te zien zijn, waar het is en wanneer het is. Ook noem je eventuele achtergrondinformatie (meegekomen met de schenking of te achterhalen uit nieuwsbronnen) om het voorwerp beter te kunnen begrijpen. 


Wie zoeken wij?

Je kunt goed werken met Excel en Google (Google Maps in het bijzonder). Je werkt nauwkeurig en gestructureerd. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, spelling en grammatica. Je bent niet bang om informatie op te zoeken en te vragen. Je bent goed bekend in een van de bij het RHCVV aangesloten gemeenten: De Ronde Venen, De Bilt, Weesp of Stichtse Vecht. 


Wat bieden wij?

Je werkt aan een afgebakende opdracht, die ongeveer 20 dagen (of 40 dagdelen) in beslag zal nemen. Je hebt snel resultaat van je werk, want zodra de collectie beschreven is wordt deze online beschikbaar gesteld. Je werkt daarnaast mee aan de allereerste digitale collectie van het RHCVV. Je werkt vanuit huis en/of op onze locatie, waarbij contact met een begeleider op meerdere manieren mogelijk is (app, chat, (beeld)bellen en mail). Je wordt onderdeel van een leuke groep vrijwilligers en gezellige organisatie waar ook in coronatijd de vrijwilligers betrokken zijn en in coronatijd worden er geregeld online bijeenkomsten georganiseerd.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Breukelen Activiteiten > Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen > Coronacollectie - help ons digitaal archief te beschrijven

Over Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

Onder de aandacht brengen van de regionale geschiedenis door het beschikbaar stellen van regionale archieven met behulp van vrijwilligers.