leiding naai- en ontmoetingsgroep

leiding naai- en ontmoetingsgroep

Structureel werk · 3 uur/week · Start vanaf 28 aug
Breukelen, Utrecht, Nederland
Activiteiten begeleidenBegeleidingSociaal contactHandwerken
Vluchtelingen & MinderhedenOuderenBuurt & omgeving
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijnOngelijkheid verminderen
Eenzaamheid
Activiteit Delen
Pauluskerk
#79925
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Pauluskerk/activiteiten/leiding-naai--en-ontmoetingsgroep/79925 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Het gaat om de begeleiding van een groep (meest buitenlandse) vrouwen bij naaiwerk, breien en haken.

Uitgebreide omschrijving

Iedere woensdagochtend komt een groep, meest buitenlandse vrouwen (statushouders e.a.) bij elkaar om samen te naaien (kleding, gordijnen etc.) en elkaar te ontmoeten. Zo leren ze de taal beter, integreren en besteden tijd aan iets dat ze leuk en nuttig vinden. Het bespaart hen ook geld. De groep is ooit ontstaan vanuit de Pauluskerk en wordt op dit moment geleidt door 1 dame met hulp van een aantal andere dames. Zij wil eind van het jaar stoppen met haar verantwoordelijkheid. Het is een leuke en gezellige groep waarmee we graag verder willen gaan. We zoeken dus iemand die de leiding over de groep geleidelijk aan structureel kan overnemen. Je hoeft niet perse zelf goed te kunnen handwerken, want de dames helpen elkaar. Materialen zijn meer dan voldoende aanwezig. Financiële ondersteuning is er vanuit de kerk.

Het geeft veel voldoening om de dames te begeleiden op een leuke en gezellige ochtend met elkaar.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Pauluskerk

Onder de vlag van de Protestantse wijkgemeente Pauluskerk te Breukelen is er een naai- en ontmoetingsgroep voor statushouders en andere niet-Nederlanders die samen naaien, breien, haken en gezellig samenzijn. De groep is op woensdagochtend vanaf 9.00 uur en wisselt qua samenstelling.