Skip Sidebar

Over ons

Gemeenschapstuin NGC Maarssen- Een plek om samen in de tuin te werken, te koken en eten en te leren over de natuur. Zo doe je inspiratie op voor een positief, gezond en duurzaam leven op te doen ...

Deel
Kom meewerken in de SAMENtuin

Kom meewerken in de SAMENtuin

Structureel werk · 2–3 uur/week · Start vanaf 6 mrt
Tuinbouwweg 19c, 3602 AT Maarssen, Nederland
TuinierenBuitenKlussenTraining
Duurzame steden en gemeenschappenLeven in het waterLeven op het land
Activiteit Delen
Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen
#69249
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Natuur-en-Gezondheidscentrum-Maarssen/activiteiten/Kom-meewerken-in-de-SAMENtuin/69249 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vorig seizoen legden we de moestuin aan, de mobiele kruidentuin en een groen labyrint. Dit voorjaar krijgt de tuin haar vorm. Doe je mee?

Uitgebreide omschrijving

Lekker met je handen in de aarde zitten

Mensen leren kennen en ideeën uitwisselen

De verbinding met de natuur voelen

Even weg uit het hectische leven


Dit voorjaar leggen we de tuinen achter het NGC Maarssen verder aan, met groenten, fruit en kruiden. We kijken uit naar de feestelijke opening van de tuinen en het groene labyrint op 26 mei. Leuk als je mee komt doen!

Wat gaan we doen? Denk aan schoffelen, met kruiwagen rijden, zaaien en poten, onkruid trekken, sproeien. Voor materiaal wordt gezorgd. Met elkaar bouwen we een mooie tuin met een mooie ploeg mensen. Van de opbrengst wordt duurzaam gekookt, kruiden worden verwerkt in olie of bv. zeep en onze imker maakt honing. De tuinen worden een fijne plek voor alle bezoekers en groepen van NGC Maarssen.

Woensdag 10.00- 12.30 uur:

Op woensdag 6 maart kennismaken en start met de vrijwilligers in de tuin. Ook nieuwe mensen van harte welkom om een keer mee te komen doen. Volgende data: 20/3, 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5, 22/5 en (na de officiële opening op 25/5 ) 5/6, 19/6 en 3/7 (kun je tweewekelijks is ook prima!)

Zaterdag 10.00- 12.30 uur:

Op zaterdag 13 april is de tuinklusdag. We gaan het labyrint verder aanleggen met dakpannen en beplanten. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Dus erg fijn als je mee komt doen.

Plaats: Tuinbouwweg 19c, Maarssen

Aanmelden: [email protected]

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Natuur en Gezondheidscentrum Maarssen

Gemeenschapstuin NGC Maarssen- Een plek om samen in de tuin te werken, te koken en eten en te leren over de natuur. Zo doe je inspiratie op voor een positief, gezond en duurzaam leven op te doen.
De gemeenschapstuin is onderdeel van het Natuur en gezondheidscentrum Maarssen.
Of je nu klachten hebt of gewoon wilt werken aan je gezondheid, bij het Natuur & Gezondheidcentrum Maarssen kom je om je (weer) lekker in je vel te voelen. Om behandeld te worden, te ontspannen, te bewegen of workshops en cursussen te volgen. Het centrum is dé plek waar je terecht kunt voor uiteenlopende disciplines: van integrale, complementaire en natuurgeneeskundige zorg tot coaching of cursus voor persoonlijke ontwikkeling of opleiding. Westerse en Oosterse geneeskunst zullen verenigd zijn onder één dak.