Skip Sidebar

Over ons

Mentorschap Noordwest en Midden is een organisatie die mentorschap biedt aan mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn en daarom een wettelijke vertegenwoordiger nodig hebben die voor hun zorgbelangen op ...

WelzijnZorgMensen met een beperking
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Deel
Spreekbuis, beslisser, maatje: een mentor is het allemaal

Spreekbuis, beslisser, maatje: een mentor is het allemaal

Structureel werk · 1–2 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 3, 3527 LA Utrecht, Nederland
Maatje & buddyBegeleiding
WelzijnZorgMensen met een beperking
Geen armoedeGoede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Mentorschap Noordwest en Midden
#47731
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Mentorschap-Midden-Nederland1/activiteiten/Spreekbuis-beslisser-maatje-een-mentor-is-het-allemaal/47731 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Mentorschap Noordwest en Midden zet vrijwillige mentoren in voor mensen die niet goed zelf in staat de eigen regie te voeren in zorg en welzijn.

Uitgebreide omschrijving

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En geen familie hebt die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen.


Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven.


Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Noordwest en Midden. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor!


Wat krijg jij als mentor?

  • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact
  • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen
  • scholing en begeleiding
  • een maandelijkse onkostenvergoeding


Ben jij de persoon die:

  • zich goed kan inleven in anderen
  • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen
  • minimaal op MBO-4 niveau is opgeleid
  • minimaal 4 uur per maand beschikbaar is


Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking.


Plaatsen: Breukelen, Loenen aan de Vecht, Maarssen.


Werktijden, frequentie en duur: 

Aan het mentorschap ben je ongeveer 6 uur per maand kwijt. Wanneer en op welk tijdstip je je cliënt bezoekt bepaal je in overleg met je cliënt en de zorgverleners.


Vaardigheden: Affiniteit met volwassenen met een beperking; communicatief vaardig zijn en grenzen kunnen stellen; beslissingen durven nemen; minimaal op MBO-4 niveau zijn opgeleid; circa 6 uur per maand beschikbaar zijn


Algemeen: Uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud; werk met eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen; een goede match en gedegen kennismaking met de cliënt; scholing en ondersteuning; een maandelijkse onkostenvergoeding


Inwerkmethode en begeleiding: 

Wij maken een zorgvuldige match tussen de mentor en de cliënt. Als mentor word je door ons begeleid en ondersteund.


Scholing: Als startende mentor krijg je eerst een basistraining. Daarna zijn er regelmatig kennis- en intervisiebijeenkomsten.


Onkostenvergoeding: 

Als mentor ontvang je een maandelijkse onkostenvergoeding.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Utrecht Activiteiten > Mentorschap Noordwest en Midden > Spreekbuis, beslisser, maatje: een mentor is het allemaal

Over Mentorschap Noordwest en Midden

Mentorschap Noordwest en Midden is een organisatie die mentorschap biedt aan mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn en daarom een wettelijke vertegenwoordiger nodig hebben die voor hun zorgbelangen op komt.