Netwerkcoach mantelzorger

Netwerkcoach mantelzorger

Project (Tijdelijk) · 2–3 uur/week · Voor ongeveer 3 maanden
Stichtse Vecht, Nederland
WelzijnBuurt & omgevingZorg
3 Goede gezondheid en welzijn
Ontmoeten
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
MOmenz
#66516
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/MOmenz/activiteiten/Netwerkcoach-mantelzorger/66516 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Mantelzorgers hebben anderen nodig om de zorg voor hun naasten vol te houden. Een goed sociaal netwerk is essentieel. Jij kan daarbij helpen.

Uitgebreide omschrijving

Mantelzorgers hebben vaak een zware last op hun schouders. Dikwijls ervaren ze stress vanwege alle ballen die ze in de lucht moeten houden. De zorg voor hun naaste, maar ook hun eigen gezin, het werk, het huishouden, etc. Met een goed sociaal netwerk leven ze gezonder, bereiken ze meer en oordelen zorgvrager en mantelzorger positiever over hun leven.


Als vrijwilliger word je speciaal opgeleid om mantelzorgers te coachen naar meer waardevolle contacten, meer gezelschap en meer ondersteuning van anderen. Je volgt de methodiek “natuurlijk een netwerkcoach”


De adviseur mantelzorg draagt zorg voor de intake en de start en maakt de match met een vrijwilliger. De vrijwilliger neemt de persoonlijke begeleiding op zich, vangt signalen op en koppelt terug naar de adviseur.  Daar waar nodig vult de adviseur vanuit haar expertise aan. 

Je neem deel aan de intervisie- en trainingsavonden


Je kan goed naar iemands sterke kanten kijken en hier de aandacht op richten. Gezamenlijk met de mantelzorger werk je aan het uitbreiden/ versterken van het netwerk.  Je organiseert een netwerkbijeenkomst waarbij de behoefte en hulpvraag van de mantelzorger gedeeld wordt en je stimuleert het netwerk om mee te denken over mogelijke oplossingen en handreikingen.

 

Het is belangrijk dat je je goed kunt inleven in de ander en kan aansluiten zonder de taken over te nemen. Je kan goed luisteren, enthousiasmeren en doorvragen. Je stuurt aan op de eigen regie en zelfredzaamheid.


Enthousiast geworden om hieraan een bijdrage te leveren? Neem dan snel contact op!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over MOmenz

MOmenz informeert, adviseert en ondersteunt alle inwoners van Stichtse Vecht op het gebied van zorg, welzijn en wonen.