Impactmakers gezocht! Maak verschil in het leven van een ander (en jezelf!)

Impactmakers gezocht! Maak verschil in het leven van een ander (en jezelf!)

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 27 feb 2024
Stichtse Vecht, Nederland
WelzijnBuurt & omgeving
3 Goede gezondheid en welzijn
Aanmeldingen sluiten in a month.
Activiteit Delen
MOmenz - Wijzer in Gezondheid
#76437
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/MOmenz-wijzer-in-gezondheid/activiteiten/Impactmakers-gezocht-Maak-verschil-in-het-leven-van-een-ander-en-jezelf/76437 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Word MOmenz coach en gebruik je vrije uurtjes om als vrijwilliger impact te maken door iemand tijdelijk bij te staan. Geen specifieke coachervaring vereist!

Uitgebreide omschrijving

Gebruik jij je vrije uurtjes met scrollen over je social kanalen en wil je deze tijd zinvoller gebruiken? Ontwikkel coachvaardigheden en sta versteld van wat jij kunt betekenen voor een ander. Verrijk je CV met werkervaring en bouw aan je persoonlijke ontwikkeling. Leer de gemeente op een hele andere manier kennen door kennis te maken met divers aanbod en bouw een netwerk op. En tot slot doe waardevol werk waarbij je echt het verschil voor iemand kunt maken.


Hoe je dit gaat doen?

Start je coachingscarrière op 27 februari en 21 maart met de cursusavonden bij MOmenz. Je vult tijdens deze bijeenkomsten je toolbox met basisvaardigheden coaching, leer je over Positieve Gezondheid en tot slot weet je na deze bijenkomsten alles over de MOmenz methode en kun je een ‘specialisatie’ kiezen. Je krijgt een contactpersoon bij MOmenz, bij haar kun je met al je vragen terecht. Jullie bespreken regelmatig hoe het met jou en je coachee gaat.


Wie je gaat coachen

De MOmenz coach trajecten zijn er voor heel veel verschillende mensen. Het kan een overbelaste mantelzorger zijn of iemand die net gescheiden is en zich eenzaam voelt nu hij opnieuw zijn plekje moet vinden. Het kan ook een net gepensioneerde zijn die niet meer zo goed weet wat te doen met alle vrije tijd of iemand met burn-out klachten en die graag weer dingen wil gaan oppakken. En mensen die meer willen bewegen, maar niet zo goed weten wat er in de omgeving is. Zo zijn er nog heel veel andere casussen en dus ook verschillende oplossingen en aanvliegroutes die je kunt kiezen.

Een hulpvraag komt bij MOmenz binnen en de adviseur welzijn maakt samen met de deelnemer een plan van aanpak om te kijken naar de invulling van zijn/haar leven. Daarna wordt er een koppeling gemaakt met jou als coach om stappen te gaan zetten. Je kijkt samen vooruit en richt je vooral op de veerkracht van iemand in plaats van wat er niet goed gaat.


Wie wij zoeken

Je hebt interesse in het verhaal van een ander, je wilt oprecht iemand verder helpen en je wilt je graag verder ontwikkelen op het gebied van coaching. Je staat momenteel stabiel in het leven, er wordt jou namelijk veel toevertrouwd als coach. Af en toe komen er onderwerpen naar voren waarvan je het bestaan niet eens afwist. Geen makkelijk maar zeker ook geen saai werk. Ieder coachingstraject is anders.


Wat wij van je vragen

Ongeveer een uurtje per week die je flexibel kunt indelen. De tijdsinvestering verschilt per week. Dit stem je af met de deelnemer. De ene week spreek je bijvoorbeeld met elkaar af, ga je samen een keer langs een proeflesje en een andere keer hebben jullie even telefonisch contact om te vragen hoe het afgelopen week is gegaan.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten in a month.
Activiteit Delen

Over MOmenz - Wijzer in Gezondheid

Wijzer in Gezondheid is onderdeel van MOmenz. De wijzer organiseert ontmoetingsbijeenkomsten, sport- en beweeglessen, workshops, cursussen en lezingen over Positieve Gezondheid.