Coach4you-coach voor nieuwe eersteklassers

Coach4you-coach voor nieuwe eersteklassers

Structureel werk · 1–4 uur/week
Buitenweg 319, 3602 XC Maarssen, Nederland
Begeleiding
OnderwijsKinderen & Jongeren
Activiteit Delen
Gilde Stichtsevecht
#47002
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Gilde-Stichtsevecht/activiteiten/Coach4you-coach-voor-nieuwe-eersteklassers/47002 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Weet je zelf nog hoe het was om naar de middelbare school te gaan? Voor deze kinderen bieden coaches deze kinderen de helpende hand.

Uitgebreide omschrijving

Coach4you Stichtse Vecht zoekt (vrijwillige) coaches voor nieuwe eersteklassers


Weet je zelf nog hoe het was om naar de middelbare school te gaan? Een nieuw gebouw om in te verdwalen, onbekende klasgenoten, nieuwe vakken plus een berg huiswerk en ieder uur een andere leraar. Voor veel achtstegroepers is de overstap naar het voortgezet onderwijs spannend en leuk tegelijk. Maar niet voor iedereen. Soms missen kinderen de vaardigheden, die nodig zijn voor een goede overstap. Soms kunnen ouders niet de nodige ondersteuning geven.


Voor deze kinderen is Coach4you in de Stichtse Vecht gestart met het bieden van ondersteuning. Coaches bieden de helpende hand om de overstap tot een succes te maken. Dat doen zij thuis, in de eigen omgeving van het kind, in wekelijkse coachings - gesprekken van ongeveer 1 uur.


Bij Coach4you krijgen alle coaches een uitgebreide training en een goede begeleiding tijdens het coaching traject.


Lijkt dit vrijwilligerswerk, als coach, wat voor jou, voor iemand die je kent of wil je eerst meer informatie? Stel dan je vraag aan onze contactpersoon.


Vaardigheden

Van de coach verwachten wij dat hij / zij zich in de cultuur van de jongere kan verplaatsen, kan motiveren door argumenten zonder vooroordeel aan te dragen, zich flexibel kan opstellen.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Gilde Stichtsevecht

Vrijwilligers delen kennis, kunde en ervaring. Met tijd en aandacht.