Energie Ambassadeur

Energie Ambassadeur

Structureel werk · 4–8 uur/week
Flexibele locatie
Natuur & Milieu
Duurzame steden en gemeenschappenKlimaatactie
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Duurzame Vecht
#46937
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Duurzame-Vecht1/activiteiten/Energie-Ambassadeur/46937 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam

Uitgebreide omschrijving

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen. Om onze impact nog groter te maken zijn we op zoek naar een Energieambassadeur (vrijwilliger) 4-8 uur per week

Onder het thema “duurzaam wonen” willen wij de inwoners van de gemeente Stichtse Vecht enthousiasmeren om hun huizen uiteindelijk energieneutraal te maken (“0 op de meter”). Hiervoor is het noodzakelijk dat huizen beter geïsoleerd worden, er zonnepanelen komen, warmtepompen de taak van de CV-ketel ondersteunen of overnemen, etc. Om dit onder de aandacht te krijgen van de bewoners organiseren wij bijeenkomsten (webinars en fysiek) en spreken wij met inwoners individueel.

Energieambassadeurs - zijn het aanspreekpunt voor een kern, wijk of buurt in de gemeente Stichtse Vecht. - houden energieadviesgesprekken via het energieloket, online (vaak met een collega) of bij mensen thuis - (helpen met het) organiseren van informatiebijeenkomsten en bespaaracties - houden zich, afhankelijk van hun interesse, eventueel ook bezig met bijvoorbeeld het verduurzamen van bedrijfsgebouwen, sportaccommodaties of het ontwikkelen van lessen voor jongeren. Deze activiteiten worden vanuit subgroepen met enkele collega’s opgezet en uitgevoerd. Iedereen doet dat op basis van beschikbaarheid en bij de verdeling van de taken wordt rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Wij zijn blij met inzet die varieert van enkele uren per maand tot meerdere dagen per week.

Over jou

Je bent een enthousiast persoon die de doelstelling om huizen energie-neutraal te maken ondersteunt. Je hebt MBO/HBO werk- of denkniveau en je bent gemotiveerd om mee te werken aan de energietransitie om huizen in de gemeente Stichtse Vecht “van het gas af te krijgen”. Jij • Hebt affiniteit met de energiebesparing maar hoeft daar beslist geen diepgaande kennis van te hebben, wel heb je interesse in dit onderwerp en ben je door je achtergrond in staat je hier verder in te verdiepen.

Wij helpen je door middel van bijeenkomsten en cursussen met het verkrijgen van de noodzakelijke kennis. • Vindt het leuk om bewoners van de gemeente persoonlijk of in grotere groepen te adviseren hoe zij hun energieverbruik kunnen verlagen door middel van isolatie, zonnepanelen, (hybride) warmtepompen, etc. • Bent in staat om een bijeenkomsten te (helpen) plannen en keuzes te maken tussen hoe en over welke onderwerpen er gecommuniceerd wordt. • Legt contact met gemeente, wijkorganisaties en organisaties die kunnen ondersteunen bij de implementatie/installatie van energiebesparende maatregelen. En je bent • In staat om projectmatig en resultaatgericht binnen de beschikbare middelen te werken. • Collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s en schrikt niet terug voor een presentatie • Klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen. • Zelfstandig werkend; je stelt hoge eisen aan kwaliteit, je weet wat er moet gebeuren en hebt de senioriteit om daar zelf prioriteiten in te kunnen stellen • Zorgvuldig en transparant in je werk.

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht. Wij • Werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden • Inspireren mensen om ons heen • Pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven • Organiseren bijeenkomsten, webinars en activiteiten • Delen onze successen tijdens de maandelijkse borrel Procedure en inlichtingen We zien graag je CV en motivatie tegemoet.Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Duurzame Vecht


Duurzame Vecht brengt duurzaamheid onder de aandacht in Stichtse Vecht. De stichting laat zien wat er in de gemeente gebeurt aan duurzame ontwikkeling en welke mogelijkheden er zijn voor verdere verduurzaming. Onderwerpen die Duurzame Vecht belicht zijn duurzaam leven, wonen en werken. Nadruk ligt momenteel op de energietransitie. Motto: samen verduurzamen we Stichtse Vecht sneller!