Maatschappelijke stage: Schrijfactie

Maatschappelijke stage: Schrijfactie

Structureel werk · 4 uur/week
Flexibele locatie
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Dit is een maatschappelijke stage
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Amnesty International
#47695
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Amnesty-International2/activiteiten/Maatschappelijke-stage-Schrijfactie/47695 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Amnesty International is een goed doel. Ze doet o.a. onderzoek wanneer zij vermoeden dat een land zich niet aan mensenrechten houdt.

Uitgebreide omschrijving

Schrijfactie

Er zijn mensen in landen als Saudi-Arabië, Egypte of China die worden opgepakt omdat ze een andere mening hebben dan de regering. Andere mensen worden onderdrukt of ernstig gediscrimineerd. Amnesty probeert gewetensgevangenen vrij te krijgen en te zorgen dat mensen worden beschermd. Door regeringen onder druk met te zetten met zoveel mogelijk brieven en handtekeningen van vrijwilligers zijn er heel veel resultaten behaald.


Help je mee?

Help mee met het bestoken van presidenten en ambassadeurs en organiseer een schrijfactie op jouw school! Amnesty helpt je met de onderwerpen, voorbeeldbrieven en adressen. Alle benodigde materialen zoals posters, schrijfblokken en enveloppen ontvang je ook via Amnesty Educatie.


Bespreek met je stagecoördinator of mentor of je deze stage op school kunt organiseren. Je kunt de schrijfactie op één dag doen, maar je kunt het natuurlijk ook iedere vrijdagmiddag in de kantine organiseren, of tijdens een les Engels. Het gaat erom dat jij met heel veel medeleerlingen op jouw school zo veel mogelijk brieven schrijft.


Draaiboek en e-learning

Het exacte stappenplan voor deze stage staat in een draaiboek. Je moet voor het uitvoeren van je stage de Amnesty e-learning maken die je alvast de benodigde informatie hebt voor je maatschappelijke stage. De e-learning duurt ongeveer anderhalf uur en deze tijd telt mee voor de uren van je maatschappelijke stage. Voor deze stage mag je 8 uur rekenen; als je meer schrijfmomenten organiseert dan loopt het aantal uren op.


Meld je aan

Lijkt deze stage je leuk? Meld je dan aan of stuur onze contactpersoon een mailtje.


Plaats: Stichtse Vecht


Aantal vrijwilligers: 

Open voor alle middelbare scholieren; geen limiet.


Werktijden, frequentie en duur: 

Stage is zelf in te plannen door maatschappelijke stagiair (in overleg met de middelbare school en locatie van de schrijfactie). Voor deze stage mag 8 uur gerekend worden.


Vaardigheden: Zelfstandig.


Algemeen: 

Wij sturen de stagiair kosteloos het benodigde materiaal op en bieden begeleiding via email/telefoon.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Dit is een stage 'op afstand'. Dat betekent dat wij de stagiair ondersteunen via telefoon/email.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Amnesty International

Amnesty International is een goed doel. Ze doet onderzoek wanneer zij vermoedt dat een land zich niet aan mensenrechten houdt. Daarna wordt er actie gevoerd. Er zijn nog altijd mensen die gevangenzitten omdat ze een grote mond hadden of kinderen die moeten vechten als soldaat. Zolang er landen zijn die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten en kinderrechten zal Amnesty International actievoeren en voorlichting geven.