Maatschappelijke stage: Leer ze 'n lesje!

Maatschappelijke stage: Leer ze 'n lesje!

Structureel werk · 4 uur/week
Flexibele locatie
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Dit is een maatschappelijke stage
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Amnesty International
#47693
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Amnesty-International2/activiteiten/Maatschappelijke-stage-Leer-ze-n-lesje/47693 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Amnesty International is een goed doel. Ze doet o.a. onderzoek wanneer zij vermoeden dat een land zich niet aan mensenrechten houdt.

Uitgebreide omschrijving

Leer ze ’n lesje!


Geef een les over kinderrechten en mensenrechten op een basisschool, bijvoorbeeld op je eigen oude basisschool! Want als we een wereld willen waarin de mensen- en kinderrechten worden nageleefd, moeten zoveel mogelijk mensen weten wat hun rechten zijn. Daarom hebben wij zoveel mogelijk vrijwilligers nodig die leuke lessen willen geven over mensen- en kinderrechten!


Amnesty levert het materiaal, jij doet de rest

Bij deze stage ga je zelf aan de slag om les te geven over kinder- en mensenrechten op een basisschool. Je maakt dus zelf afspraken met een school bij jou in de buurt. Je geeft de les aan groep 7 of 8. Je mag zoveel lessen geven als je zelf kunt en wilt. Je kunt deze stage ook met z’n tweeën te doen als dat van jouw stagecoördinator mag. Amnesty levert je het lesmateriaal, waarvoor je niet hoeft te betalen.


De voorbereiding

In ons draaiboek vind je het stappenplan voor deze stage. Voordat je aan je stage begint, doe je alvast een e-learning. Daardoor leer je al het een en ander over mensenrechten en het werk van Amnesty. Deze kennis kun je goed gebruiken bij het voorbereiden van je les. De e-learning duurt ongeveer anderhalf uur. Deze tijd mag je optellen bij het aantal uren dat je besteedt aan je maatschappelijke stage. Je bent in totaal ongeveer 14 uur bezig met het voorbereiden en geven van het lesje. Voor elk extra lesje dat je geeft komt hier 6 uur bij.


Meld je aan

Lijkt deze stage je leuk? Meld je dan aan of stuur onze contactpersoon een mailtje.


Plaats: Stichtse Vecht


Aantal vrijwilligers: 

Open voor alle middelbare scholieren; geen limiet.


Werktijden, frequentie en duur: Lesje mag zelf door de stagiair worden ingepland in overleg met de basisschool. Aantal uur voor 1 lesje is 14 uur (dit is inclusief e-learning, voorbereiding, en het geven van het lesje). Voor een eventuele tweede les mag 6 uur extra worden gerekend.


Vaardigheden: Zelfstandig. Communicatief.


Algemeen: 

Wij sturen de stagiair kosteloos het benodigde materiaal op en bieden begeleiding via email/telefoon.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Dit is een stage 'op afstand'. Dat betekent dat wij de stagiair ondersteunen via telefoon/email.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Amnesty International

Amnesty International is een goed doel. Ze doet onderzoek wanneer zij vermoedt dat een land zich niet aan mensenrechten houdt. Daarna wordt er actie gevoerd. Er zijn nog altijd mensen die gevangenzitten omdat ze een grote mond hadden of kinderen die moeten vechten als soldaat. Zolang er landen zijn die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten en kinderrechten zal Amnesty International actievoeren en voorlichting geven.