Skip Sidebar

Over ons

Amnesty International is een goed doel. Ze doet onderzoek wanneer zij vermoedt dat een land zich niet aan mensenrechten houdt. Daarna wordt er actie gevoerd. Er zijn nog altijd mensen die ...

Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Deel
Maatschappelijke stage: Inzamelingsactie

Maatschappelijke stage: Inzamelingsactie

Structureel werk · 4 uur/week
Flexibele locatie
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Geen armoede
Dit is geschikt voor Maatschappelijke DiensttijdDit is een maatschappelijke stage
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Amnesty International
#47694
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Amnesty-International2/activiteiten/Maatschappelijke-stage-Inzamelingsactie/47694 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Amnesty International is een goed doel. Ze doet o.a. onderzoek wanneer zij vermoeden dat een land zich niet aan mensenrechten houdt.

Uitgebreide omschrijving

Inzamelingsactie

In tientallen landen ter wereld komt kinderarbeid voor, wordt gemarteld of zijn de arbeidsomstandigheden heel erg slecht. Veel landen houden zich niet aan de mensenrechten. Geen reden voor een feestje… Toch kun je als stage voor Amnesty een feestje organiseren. Want om iets te doen tegen al dat onrecht heeft Amnesty geld nodig. En Amnesty neemt voor onderzoek en acties geen geld aan van de overheid, omdat het dan minder makkelijk is om kritiek te hebben op diezelfde overheid. Het geld van Amnesty komt van leden en donateurs. Én van mensen die de opbrengst van bijvoorbeeld een feest, een filmmiddag, een markt of een sponsorloop aan Amnesty geven.


Doe waar je zelf zin in hebt

Organiseer zelf iets waarmee je geld kunt inzamelen. Je kunt bijvoorbeeld cupcakes bakken en vragen of je ze in de kantine op school mag verkopen. Of maak met je klasgenoten zelf leuke spullen en verkoop die op school of aan ouders. Je kunt ook een filmmiddag organiseren en entreegeld vragen, of een sponsorloop houden. Bedenk wat je zelf leuk vindt, en wees creatief. Het enige wat niet mag, is zomaar langs de deuren gaan om geld te vragen.


De voorbereiding

Het stappenplan voor deze stage staat in een draaiboek. Voordat je aan je stage begint, kun je alvast een e-learning maken. Daardoor kom je al het een en ander te weten over mensenrechten en het werk van Amnesty. Deze tijd mag je optellen bij het aantal uren dat je besteedt aan je maatschappelijke stage. De e-learning duurt ongeveer anderhalf uur en deze tijd mag je optellen bij het aantal uren voor je maatschappelijke stage. In totaal ben je ongeveer 8 uur bezig met het organiseren en uitvoeren van deze stage; als je een uitgebreidere inzamelingsactie organiseert kan het aantal uren oplopen.uur bij.


Meld je aan

Lijkt deze stage je leuk? Meld je dan aan of stuur onze contactpersoon een mailtje.


Plaats: Stichtse Vecht


Aantal vrijwilligers: 

Open voor alle middelbare scholieren; geen limiet.


Werktijden, frequentie en duur: Lesje mag zelf door de stagiair worden ingepland in overleg met de basisschool. Aantal uur voor 1 lesje is 14 uur (dit is inclusief e-learning, voorbereiding, en het geven van het lesje). Voor een eventuele tweede les mag 6 uur extra worden gerekend.


Vaardigheden: Zelfstandig. Communicatief.


Algemeen: 

Wij sturen de stagiair kosteloos het benodigde materiaal op en bieden begeleiding via email/telefoon.


Inwerkmethode en begeleiding: 

Dit is een stage 'op afstand'. Dat betekent dat wij de stagiair ondersteunen via telefoon/email.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Amnesty International

Amnesty International is een goed doel. Ze doet onderzoek wanneer zij vermoedt dat een land zich niet aan mensenrechten houdt. Daarna wordt er actie gevoerd. Er zijn nog altijd mensen die gevangenzitten omdat ze een grote mond hadden of kinderen die moeten vechten als soldaat. Zolang er landen zijn die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten en kinderrechten zal Amnesty International actievoeren en voorlichting geven.