Skip Sidebar

Over ons

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

WelzijnOuderenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Deel
Wij zoeken een gezellige gastvrouw/-heer voor het Alzheimer Café in Breukelen

Wij zoeken een gezellige gastvrouw/-heer voor het Alzheimer Café in Breukelen

Structureel werk · 3-4 uur/maand
3621 VC, Breukelen, Utrecht, Nederland
Gastheer/vrouw
WelzijnOuderenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht
#65406
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Alzheimer-Nederland-Westelijk-Utrecht1/activiteiten/Wij-zoeken-een-gezellige-gastvrouw-heer-voor-het-Alzheimer-Cafe-in-Breukelen/65406 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Café ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt.

Uitgebreide omschrijving

Dementie raakt steeds meer mensen. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. De verwachting is dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld.


Jouw rol

Als gastvrouw/gastheer in het Alzheimer Café ben jij het vriendelijke gezicht dat de bezoekers welkom heet en begeleidt naar een plek in het Alzheimer Café. Je stelt bezoekers op hun gemak en geeft informatie over de structuur van de avond. Vervolgens help je mee in de catering of bij de boekentafel. Je maakt een praatje met aanwezigen en met eventuele emoties van bezoekers weet je gepast om te gaan. Eventuele vragen signaleer je en geef je door aan de gespreksleider.

Er worden vijf Alzheimer Café avonden per jaar georganiseerd van ongeveer 4 uur per avond en daarnaast zijn er wat voorbereidende werkzaamheden en deelname aan de werkgroep. 


Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   


Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten

Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met veel enthousiasme voor hetzelfde doel.

Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor. 


Dus ben jij iemand die:

-Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?

-Goed kan communiceren met mensen van verschillende achtergronden?  

-Empathisch is?

-Een goede teamspeler is?

Dan komen we graag met je in contact! 


Wil je graag nader met ons kennismaken bezoek dan de website van Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht


 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Breukelen Activiteiten > Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht > Wij zoeken een gezellige gastvrouw/-heer voor het Alzheimer Café in Breukelen

Over Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.