Skip Sidebar

Over ons

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

WelzijnOuderenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Wij zoeken een coördinator voor het Alzheimer Café in Breukelen

Structureel werk · 4-6 uur/maand · Start vanaf 1 aug 2022
Maarssen, Utrecht, Nederland
CoördinerenActiviteiten begeleiden
WelzijnOuderenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht
#47691
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Alzheimer-Nederland-Westelijk-Utrecht1/activiteiten/Wij-zoeken-een-coordinator-voor-het-Alzheimer-Cafe-in-Breukelen/47691 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als café coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimercafé, samen samen met een team van betrokken vrijwilligers.

Uitgebreide omschrijving

Dementie raakt steeds meer mensen. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.


Jouw rol:

Als Alzheimer Café Coördinator zorg je voor de continuïteit en kwaliteit van jouw Alzheimercafé. Dit doe je samen met een team van betrokken vrijwilligers. Je verbindt vrijwilligers, bezoekers en professionals. Daarnaast bouw je aan een relevant netwerk. Als coördinator stel je samen met de werkgroep de penningmeester van het bestuur, de jaarlijkse begroting op en krijg je ondersteuning op het gebied van Pr en communicatie vanuit het bestuur.

Qua tijdsbesteding mag je uitgaan van gemiddeld ca 4 tot 6 uur per maand.

Het Alzheimercafé in Breukelen verzorgt vijf bijeenkomsten per jaar, in de avonduren.

Daarnaast zijn er de overleggen met de werkgroep en tweemaal per jaar met het bestuur en de andere Alzheimer coördinatoren in de regio. 


Regionale Afdeling:

Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting in de verschillende Alzheimercafés en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.  


Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten:

Je werkt samen met een groep bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel.

Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus.


Dus ben jij iemand die:

-Het Alzheimer Café een warm hart toedraagt?

-Goed kan plannen en organiseren?

-De stuwende én verbindende kracht kan zijn achter een groep

vrijwilligers ?

-Een relevant netwerk hebt of dit kan opbouwen?

-Ervaring hebt in een leidinggevende functie ?


Dan komen we graag met je in contact.


Loop gerust eens binnen in Breukelen tijdens een Alzheimercafé bijeenkomst. Zodra de planning vanaf september gereed is, wordt deze opgenomen in de afdelingswebsite.  


Inwerkmethode en begeleiding: 

Inwerken en begeleiding wordt verzorgd door de waarnemend coördinator en de werkgroep Alzheimer café Breukelen

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Maarssen > Maarssen Activiteiten > Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht > Wij zoeken een coördinator voor het Alzheimer Café in Breukelen

Over Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.