Skip Sidebar

Over ons

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

WelzijnOuderenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Trainer voor het project Samen dementievriendelijk

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 aug 2022
Maarssen, Utrecht, Nederland
Training
WelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht
#47690
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Alzheimer-Nederland-Westelijk-Utrecht1/activiteiten/Trainer-voor-het-project-Samen-dementievriendelijk/47690 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil jij je als vrijwillige trainer inzetten voor samen dementievriendelijk om in de samenleving de kennis te vergroten over hoe goed om te gaan met dementie?

Uitgebreide omschrijving

Dementie raakt steeds meer mensen. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.


Jouw rol

Als trainer Samen dementievriendelijk lever je een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van de impact van dementie op de samenleving. Tijdens jouw trainingen leer je deelnemers hoe ze dementie kunnen herkennen én hoe ze hier vervolgens in de praktijk mee om kunnen gaan. Je verzorgt de trainingen samen met een medetrainer en aan de hand van een door Alzheimer Nederland ontwikkeld draaiboek. Tijdens de training zorg jij voor een prettige, vertrouwde, veilige en open sfeer.

De trainingen op locaties worden landelijk ingepland dus ook bij jou in de buurt. Je bepaalt zelf, via een agenda welke training je wel of niet kan/wil doen.


Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting in de verschillende Alzheimercafés en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen.   


Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je werkt samen met een groep bevlogen en betrokken mensen. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen jouw stem in beleid serieus.


Dus ben jij iemand die:

Ervaring heeft als trainer óf weet hoe het is om voor groepen te staan?

Kennis heeft op persoonlijk en/of professioneel vlak van dementie en dit wil overdragen?

Graag meehelpt onze samenleving dementievriendelijker te maken?

Kan werken met Microsoft Office en OneDrive?


Dan kom ik graag met je in contact !

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Maarssen Activiteiten > Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht > Trainer voor het project Samen dementievriendelijk

Over Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.