Skip Sidebar

Over ons

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

WelzijnOuderenSociale rechtvaardigheid
Goede gezondheid en welzijn
Deel

Belangenbehartiger lokaal

Structureel werk · Flexibele uren · Start vanaf 1 aug 2022
Maarssen, Utrecht, Nederland
WelzijnOuderen
Goede gezondheid en welzijn
Activiteit Delen
Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht
#47689
Scan me of ga naar www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/o/Alzheimer-Nederland-Westelijk-Utrecht1/activiteiten/Belangenbehartiger-lokaal/47689 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je bent de stem voor mensen met dementie en draagt standpunten van Alzheimer Nederland uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties.

Uitgebreide omschrijving

Dementie raakt steeds meer mensen. In Nederland zijn momenteel 290.000 mensen met deze ziekte. Met 48 regionale afdelingen, 3650 vrijwilligers en 22.000 collectanten zijn we altijd in de buurt. Samen met vrijwilligers, donateurs, collectanten, onderzoekers, bedrijven en andere betrokkenen werken we aan een toekomst zonder dementie en aan een beter leven voor mensen met dementie en hun dierbaren.


Jouw rol

Als Belangenbehartiger lokaal ben je dé stem voor mensen met dementie en hun naasten in je eigen gemeente. Je bent goed op de hoogte van de standpunten van Alzheimer Nederland en draagt deze uit bij beleidsmakers, politici en relevante organisaties én instellingen in jouw gemeente. Je neemt deel aan relevante overleggen binnen jouw gemeente en geeft tijdens deze overleggen gevraagd én ongevraagd advies. Qua tijdbesteding kun je rekening houden met een investering van ca. 4 – 6 uur per week.


Regionale Afdeling

Je gaat aan de slag bij Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht. We werken we hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen in de verschillende Alzheimercafés om ervaringen te delen en in contact te komen met anderen.


Wat mag je van ons als Alzheimer Nederland verwachten 

Je werkt samen met een groep bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met enthousiasme voor hetzelfde doel vanuit een goede basis. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen jouw stem in beleid serieus.


Dus ben jij iemand die:

Op wil komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten?

Zonder eigenbelang en met open vizier resultaatgericht kan werken?

Een relevant lokaal netwerk heeft of dit op wil bouwen?

Graag samenwerkt met andere belangenbehartigers?

Politiek sensitief is en beschikt over een sterke overtuigingkracht?


We komen graag met je in contact!


 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Alzheimer Nederland, afdeling Westelijk Utrecht

Afdeling Westelijk Utrecht biedt hulp, ondersteuning en voorlichting en organiseert verschillende activiteiten in de regio voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.