Maatschappelijke stage

Een kennismaking met vrijwilligerswerk

Suzanne, een 16 jarige leerling van vier VWO op de Regionale Scholengemeenschap Broklede, loopt een maatschappelijke stage bij het Orkest SDG Tienhoven. Zij houdt zich bezig met het project KOMM (Kinderen Ontdekken Muziek Maken). Dit project stelt basisschoolkinderen in de gelegenheid kennis te maken met fanfaremuziek en om zelf, in orkestverband, een blaas- of slagwerkinstrument te leren bespelen. Daarnaast helpt Suzanne op basisschool de Regenboog in Breukelen mee met de muziekles. Ze schrijft een artikel over dit project en ze begeleidt kinderen tijdens hun optreden op het jaarlijkse Cultuurfestival Stichtse Vecht begin juni.

“Wat dit werk leuk maakt is het enthousiasme en de ongeremdheid van de leerlingen. Zo vroeg een leerling mij tijdens de eerste les of ik de echtgenoot was van de muziekleraar”.

Ze merkt op dat de kinderen na een half uur snel afgeleid zijn en het is lastig om ze er dan bij te houden. Aangezien ze later graag les wil geven is dit een mooie ervaring voor haar toekomst. Daarnaast is het doen van vrijwilligerswerk interessant.

“Ik wil me graag inzetten voor een ander en vind het fijn dat de maatschappelijke stage hier gelegenheid voor biedt”.

Op dit moment heeft ze het te druk met school maar later wil zij graag meer vrijwilligerswerk doen, bijvoorbeeld  in Afrika of ergens anders waar de nood hoog is.