Maatjesvrijwilliger

Blote voeten werk

Onder het genot van een heerlijk glas appelsap uit eigen boomgaard vertelt Wiel Broex over zijn werkzaamheden als vrijwilliger bij Welzijn Stichtse Vecht.

Twee jaar geleden is zijn werk als mantelzorgondersteuner begonnen. Na acht jaar voorzitterschap van de Stichting Aanvullende Gezondheidszorg (STAG) heeft Wiel heel bewust gekozen voor het “blote voeten werk”. Niet langer meer verantwoordelijk zijn voor de bestuurlijke kant, maar midden in het veld als uitvoerder aan de slag. Hulp bieden aan de mantelzorger en een gesprekspartner zijn sprak hem aan en paste in zijn nieuwe levensfase.

Wiel vertelt dat hij in zijn vijfde levensfase terecht is gekomen. Deze vijfde fase is vooral gericht op andere mensen een plezier doen. Iets doen voor een ander voelt goed en levert hem veel plezier op. Wiel is ook actief voor de katholieke parochie in Vreeland. Gedreven door de Zeven werken van Barmhartigheid wil hij zich in deze fase van zijn leven ook graag inzetten voor een ander. Naast mantelzorgondersteuner is Wiel ook maatje voor eenzame mensen in het  ‘maatjes: plezier voor twee!’ project. Wiel kent Welzijn Stichtse Vecht als een actief betrokken organisatie die van alles voor andere mensen doet.