Maatschappelijke stage voor organisaties

Tijdens de maatschappelijke stage doen leerlingen onbetaald iets voor een ander of voor de samenleving, bijvoorbeeld bij een sportclub, verzorgingshuis, festival of dierenasiel. 

Maatschappelijke stage in de gemeente Stichtse Vecht

Tijdens de maatschappelijke stage maakt een middelbare scholier kennis met vrijwilligerswerk en leert het wat het is om iets te doen voor een ander. Deze kennismaking is belangrijk en deze mening wordt gedeeld in de gemeente Stichtse Vecht.

 

Een maatschappelijke stage aanbieden

Om je maatschappelijke stage aan te bieden aan leerlingen kun je gebruik maken van onze vacaturebank. Via de vacaturebank kun je vrijwilligersvacatures plaatsen en aangeven dat ze geschikt zijn voor leerlingen die een maatschappelijke stage zoeken. Maak hier een account aan zodat je vacatures kunt plaatsen. 

Digitale Maatschappelijke Stage(MaS)markt

Elk jaar zetten meer dan 500 leerlingen zich met een maatschappelijke stage in om binnen de gemeente Stichtse Vecht 20 uur vrijwilligerswerk te doen. Om deze leerlingen te laten kennismaken met de organisaties die een stage aanbieden organiseren we jaarlijks een stagemarkt. Dit jaar is een fysieke markt vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk. Organisaties kunnen door middel van een korte video vertellen wat een stage bij hen inhoudt. De video is te zien bij de vacaturetekst in de vacaturebank en wordt ook op ons youtube kanaal geplaatst. Maatschappelijk makelaar Jelle de Boer presenteerde de video's in de klas.

Lees meer

Op zoek naar vrijwilligers? Maak een account aan. Zodra je organisatie is ingeschreven bij de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht, ontvang je inloggegevens waarmee je zelf vacatures op de website kunt toevoegen, sluiten of wijzigen op het moment dat dit jou uitkomt.

Ben je een organisatie met vrijwilligers in de gemeente Stichtse Vecht? Schuif aan bij de gratis workshops en informatiebijeenkomsten voor organisaties en vrijwilligers. Laat je inspireren, leer van elkaar en ontmoet andere organisaties en vrijwilligerscoördinatoren.

De gemeente Stichtse Vecht heeft voor al haar vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Alle vrijwilligers zijn verzekerd, ongeacht leeftijd, ook bij eenmalige activiteiten en er is geen minimum aantal uren nodig.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op vrijwilligersgebied in de gemeente Stichte Vecht en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief! Deze staat boordevol informatie met actuele onderwerpen.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan