Gastspekers voor Schaatsen voor Water

Functieomschrijving

Gastspreker Schaatsen voor Water

Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma’s van Plan. In 1990 werd voor het eerst Schaatsen voor Water georganiseerd op initiatief van een groep vrijwilligers in Haarlem,
De fondsenwervende educatieve actie, waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, koppelt bewegen voor kinderen hier in Nederland aan veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika.

Plan Nederland organiseert van 12 tot en met 23 november 2018 voor de 18de keer de grote landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water.
Scholen komen in actie op de ijsbaan om geld in te zamelen voor (drink)waterprojecten van Plan in het Oost-Afrikaanse Ethiopië. De leerlingen laten zich door zoveel mogelijk vrienden, familie en kennissen sponsoren om hun leeftijdsgenootjes te helpen.

Als gastspreker Schaatsen voor Water breng je de boodschap van Plan op een duidelijke manier over. Waarom is het werk dat Plan doet zo belangrijk? Jij kunt er alles over vertellen! Tijdens deze landelijke actie verzorg jij de gastlessen op de basisscholen in je eigen regio.

Taken
Je taken als gastspreker zijn onder meer:
• Het geven van presentaties aan groepen kinderen over de werkzaamheden van Plan, de Schaatsen voor water actie en het waterproject in Ethiopië.
• Informatie uitwisselen en rapporteren over contacten met scholen aan de (scholen)coördinator van Plan.

Eigenschappen en vaardigheden
Plan Nederland zoekt gastsprekers die bij voorkeur ervaring hebben in het verzorgen van educatieve presentaties voor kinderen of dit graag willen leren. Daarnaast wordt verwacht dat je bekend bent met een thema op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en dat je over goede contactuele vaardigheden beschikt, gericht op volwassenen en kinderen.

Daarnaast vraagt de functie overtuigingskracht, beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereidheid tot deelname aan een door Plan aangeboden gastsprekerstraining.

Tijdsinvestering
Periode: september 2018 ben je 1 dagdeel beschikbaar voor de gastspreker training op kantoor in Amsterdam
Periode: eind september t/m midden november
In de genoemde periode ben je 4 of meerdere dagdelen per maand beschikbaar.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een reactie met CV naar:
vrijwilligers@plannederland.nl

https://www.youtube.com/watch?v=Wo0y0iQ9Sh0&t=1s

Overige informatie
Plaats: 
Breukelen
Kockengen
Loenen aan de Vecht
Loenersloot
Maarssen
Maarssenbroek
Nieuwer Ter Aa
Nieuwersluis
Nigtevecht
Oud-Zuilen
Tienhoven
Vreeland
Doelgroep: 
Volwassenen
Activiteit: 
PR en communicatie
Werktijden, frequentie en duur: 
Periode: september 2018 ben je 1 dagdeel beschikbaar voor de gastspreker training op kantoor in Amsterdam Periode: eind september t/m midden november In de genoemde periode ben je 4 of meerdere dagdelen per maand beschikbaar.
Vaardigheden: 
Plan Nederland zoekt gastsprekers die bij voorkeur ervaring hebben in het verzorgen van educatieve presentaties voor kinderen of dit graag willen leren. Daarnaast wordt verwacht dat je bekend bent met een thema op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en dat je over goede contactuele vaardigheden beschikt, gericht op volwassenen en kinderen. Daarnaast vraagt de functie overtuigingskracht, beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bereidheid tot deelname aan een door Plan aangeboden gastsprekerstraining.
Onkostenvergoeding: 
Reiskostenvergoeding
Aantal vrijwilligers: 
10
Algemeen: 
Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma’s van Plan. In 1990 werd voor het eerst Schaatsen voor Water georganiseerd op initiatief van een groep vrijwilligers in Haarlem, De fondsenwervende educatieve actie, waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, koppelt bewegen voor kinderen hier in Nederland aan veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika. Plan Nederland organiseert van 12 tot en met 23 november 2018 voor de 18de keer de grote landelijke scholierenactie Schaatsen voor Water. Scholen komen in actie op de ijsbaan om geld in te zamelen voor (drink)waterprojecten van Plan in het Oost-Afrikaanse Ethiopië. De leerlingen laten zich door zoveel mogelijk vrienden, familie en kennissen sponsoren om hun leeftijdsgenootjes te helpen. Wat bieden we jou? - Een voorbereidingstraining op het hoofdkantoor van Plan in Amsterdam. - Een heel gezellig vrijwilligersteam  - Een kijkje in de keuken van een grote NGO. - Onwijs goede CV building! - Het enige echte deelnemerscertificaat.
Organisatie met ANBI/SSBI status: 
ja
Voor vrijwilligers met extra begeleiding: 
nee
Vacature
Geplaatst: 
20-07-2018
Sector: 
dieren, natuur en milieu