Evenementencoördintor Schaatsen voor Water

Functieomschrijving

Evenementencoördinator Schaatsen voor Water
Plan werkt wereldwijd in 50 landen aan projecten die kinderen in staat stellen zich optimaal te ontwikkelen. Directe toegang tot veilig drinkwater is een eerste levensbehoefte en daarom een centraal thema in de gemeenschapsprogramma's van Plan. In 1990 werd voor het eerst Schaatsen voor Water georganiseerd op initiatief van een groep vrijwilligers in Haarlem.

Lijkt het je leuk om samen met een team vrijwilligers je in te zetten voor een goed en van dichtbij mee te werken aan deze fondsenwervende educatieve actie? Een actie waarbij de nadruk ligt op sportbeleving, voor kinderen hier in Nederland en veilig drinkwater en betere hygiëne voor kinderen in Afrika? Wordt dan op de ijsbaan in je eigen regio evenementencoördinator van dit landelijke evenement.

Dit jaar organiseert Plan voor de 18e keer deze leuke en leerzame landelijke (scholieren)actie! Duizenden schoolkinderen schaatsen zoveel mogelijk rondjes op de ijsbaan, en laten zich per ronde sponsoren door vrienden en familie. Van de opbrengst hebben kinderen in Ethiopië straks toegang tot veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen op school.

Om zoveel mogelijk kinderen en gezinnen de mogelijkheid te bieden mee te doe aan Schaatsen voor Water zijn we op zoek naar evenementencoördinatoren voor de alle regio's.

Als evenementencoördinator ben je tijdens deze actie het aanspreekpunt voor zowel de vrijwilligers in jouw regio, als voor het kantoor van Plan. Je werkzaamheden bestaan onder meer uit:
- Het organiseren van het evenement Schaatsen voor Water op de ijsbaan, en het bewaken van de kwaliteit van de actie.
- Het begeleiden en motiveren van je vrijwilligersteam
- Het regionaal betrekken van zoveel mogelijk deelnemers aan het evenement en onderhouden van contacten met derden.
- Het deelnemen aan overleg tussen de projectcoördinator de vrijwillige evenementencoördinatoren.

Uiteraard wordt je vooraf uitgebreid geïnformeerd over de actie en ondersteund door de Evenementen coördinator van Plan Nederland.

Eigenschappen en vaardigheden:
Je hebt leidinggevende capaciteiten, hands -on en vind het leuk om met diverse type mensen om te gaan. Je bent praktisch ingesteld en kan goed omgaan met ad-hoc situaties. Je kunt projectmatig werken en beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden. Je hebt een helicopterview en denkt in mogelijkheden en oplossingen. Als evenementencoördinator ben je woonachtig binnen je werkgebied.

Deze functie vraagt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van de werkwijze en de historie van plan is gewenst.

Tijdsinvestering
Periode: juni + sept t/m dec.
In genoemde perioden ben je 2 tot 4 dagdelen per maand beschikbaar, oplopend van enkele uren per week in de voorbereiding (vnl. ‘s avonds) tot meerdere dagdelen (ook doordeweeks overdag) tijdens de actieweek van 12-24 november. Daarnaast heb je ca. 2 x een dagdeel in het weekend een overleg met Plan en de evenementencoördinatoren van andere regio's.

Wat biedt Plan?
Plan biedt je de kans om op een leuke manier bij te dragen aan het succes van Schaatsen voor Water en zo kinderen in Ethiopië te helpen. Er is ruimte voor eigen initiatief. Kosten die het vrijwilligerswerk met zich meebrengt worden uiteraard vergoed volgens de daarvoor geldende regels.

Reageren: ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een reactie met CV naar: Sandra Versteeg vrijwilligers@plannederland.nl

Overige informatie
Plaats: 
Breukelen
Kockengen
Loenen aan de Vecht
Loenersloot
Maarssen
Maarssenbroek
Nieuwer Ter Aa
Nieuwersluis
Nigtevecht
Oud-Zuilen
Tienhoven
Vreeland
Doelgroep: 
Nee, geen bijzondere doelgroep
Activiteit: 
Educatie, Informatie en Advies
Werktijden, frequentie en duur: 
De hulp van de evenementencoördinator is nodig van eind augustus tot eind november.
Vaardigheden: 
Je hebt leidinggevende capaciteiten, hands -on en vind het leuk om met diverse type mensen om te gaan. Je bent praktisch ingesteld en kan goed omgaan met ad-hoc situaties. Je kunt projectmatig werken en beschikt over uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden. Je hebt een helicopterview en denkt in mogelijkheden en oplossingen. Als evenementencoördinator ben je woonachtig binnen je werkgebied. Deze functie vraagt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Kennis van de werkwijze en de historie van plan is gewenst.
Onkostenvergoeding: 
Reiskostenvergoeding
Aantal vrijwilligers: 
2
Algemeen: 
Wat biedt Plan? Plan biedt je de kans om op een leuke manier bij te dragen aan het succes van Schaatsen voor Water en zo kinderen in Ethiopië te helpen. Er is ruimte voor eigen initiatief. Kosten die het vrijwilligerswerk met zich meebrengt worden uiteraard vergoed volgens de daarvoor geldende regels.
Organisatie met ANBI/SSBI status: 
ja
Voor vrijwilligers met extra begeleiding: 
nee
Vacature
Geplaatst: 
20-07-2018
Sector: 
onderwijs en educatie