Nieuws

Zuid-Koreaanse vrijwilligersdelegatie te gast

Een delegatie van het Geongsangnamdo Volunteer Center in Zuid-Korea bezocht vandaag de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht en het Vechtstreekmuseum. Voorafgaand aan het museumbezoek werden de internationale bezoekers op Goudestein van harte welkom geheten door wethouder Hetty Veneklaas.
 
De bezoekers werken bij vrijwilligerscentra in de provincie Gyeongsangnam-do en brachten een werkbezoek aan Parijs, Utrecht én Maarssen. Bij de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht kreeg de groep een presentatie over de organisatie van lokaal vrijwilligerswerk in Nederland. Laura Raimondo: “De Vrijwilligerscentrale heeft in haar 10-jarige bestaan veel ervaring opgedaan met het werven en binden van vrijwilligers. We vinden het belangrijk om deze kennis te delen. In het verleden heb ik in Zuid-Korea gewerkt als reisleider, dat maakt het nog leuker om deze groep persoonlijk te ontvangen!”
 

Welkom door wethouder

Na de presentatie werd de delegatie op Goudestein van harte welkom geheten door wethouder Hetty Veneklaas om vervolgens een bezoek te brengen aan het Vechtstreekmuseum. De organisatie van deze historische buitenplaats draait volledig op een groep van vijfenzestig enthousiaste vrijwilligers. Voor de buitenlandse bezoekers een unieke plek om te leren over de lokale cultuur en direct met eigen ogen te zien wat vrijwilligers samen allemaal mogelijk maken.

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan