Nieuws

Vrijwilligers zijn helden: Michiel Beumer

Toen Michiel Beumer (35 jaar) thuis kwam te zitten door een burn-out, zocht hij een rustige plek om vrijwilligerswerk te doen. Het liefst buiten. Via de Vrijwilligerscentrale kwam hij terecht bij het MEC (Milieu Educatief Maarssen). Dat bevalt zo goed, dat hij er niet meer weg wil.
 
“Voor mijn burn-out werkte ik op een kantoor in de ICT. Het gevoel altijd maar sneller te moeten en dat iedereen op een eigen eilandje werkte ging me steeds meer tegenstaan. Tijdens mijn re-integratie zocht ik daarom een rustige plek waar op een vriendschappelijke manier wordt samengewerkt.
 
Bij het MEC heb ik dat gevonden. Iedere woensdag help ik samen met de andere vrijwilligers bij het onderhoud van het terrein. Tuinieren, kleine klusjes zoals schilderwerk, hand en spandiensten. Elk seizoen is anders, maar er is altijd iets te doen. Het leukste vind ik als alles in bloei komt.
 
Het is hier heel gemoedelijk en vriendelijk, daardoor voelde ik me snel thuis. Ik kom graag buiten en miste dat in mijn appartement. Gewoon een beetje om je heen kijken wat je ziet. Genieten van de natuur, de vlinders, de beestjes, de planten. Met je blote voeten door het gras lopen wordt ondergewaardeerd. 
 

Spelenderwijs leren

In het Milieu Educatief Centrum wordt jong en oud zoveel mogelijk bijgebracht over natuur en  milieu. Ze maken spelenderwijs kennis met planten, dieren, duurzaamheid  en mogen overal aan zitten. Het is geen museum, ons motto is juist ‘kijken doe je met je handen’. In de buurtmoestuin kunnen ze hun eigen groente kweken. Daarnaast worden leskisten en natuur in de klas-pakketten  ontwikkeld die we iedere maand naar scholen in de buurt brengen. Recent hebben we samen met de buurt en de gemeente de Struintuin ontwikkeld. Dit stuk grond naast het MEC werd niet gebruikt door de gemeente. Het is een echte ontdektuin  geworden met een waterpomp en boomstammen, waarmee kinderen over het water kunnen klimmen. 
 

Lekker vies worden

Kinderen zitten thuis steeds meer achter een beeldscherm. Hier kunnen ze lekker buiten spelen, een nat pak halen en vies worden. De jaarlijkse modderdag is wat dat betreft een hoogtepunt. Tientallen kinderen en vrijwilligers proberen dan zo vies mogelijk te worden en zien eruit alsof ze helemaal ondergedompeld zijn in de modder. Met z’n allen samen zetten we hier iets moois neer. En het is leuk om gewaardeerd te worden. Met feestdagen wordt er vaak iets leuks voor ons georganiseerd, zoals pizza’s bakken in een zelfgemaakte steenoven. Het is hier echt fijn. Als ik weer een betaalde baan wil ik dit er zeker naast blijven doen." 
 

Online vacaturebank

Ook vrijwilligerswerk doen? Kijk in onze online vacaturebank voor actuele vacatures of bel ons op 0346-290710 voor persoonlijk advies.
 
 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan