Nieuws

Vrijwilliger in het zonnetje: Makhoul Obaied

Om werkervaring op te doen en aan zijn Nederlands te werken, benaderde Makhoul Obaied uit Syrië de Vrijwilligerscentrale voor bemiddeling op maat. Inmiddels is hij een geliefde vrijwilliger bij de Dorpskamer Nigtevecht waar hij computerles geeft en computers repareert tijdens het Repair Café. 
 
Makhoul woont sinds drie jaar met zijn gezin in Loenen aan de Vecht. In Syrië werkte hij als elektrotechnisch ingenieur. Het liefste wil hij betaald werk vinden, maar zijn kennis van de Nederlandse taal vormt hierin nog een belemmering. Door een zenuwziekte is Makhoul daarnaast niet goed ter been en mist hij kracht in zijn handen. Vanwege zijn grote technische kennis brachten we Makhoul in contact met de Dorpskamer in Nigtevecht waar ze iemand zochten om computerles te geven. Het bleek een schot in de roos!
 

Nuttig bezig zijn

Makhoul: “Thuis zitten en niks doen is niets voor mij, ik hou er van om nuttig bezig te zijn. Ik vind het erg leuk om als vrijwilliger te werken in de Dorpskamer vanwege de fijne contacten. En omdat Patty zo’n goede manager is.  Bij het lesgeven krijg ik hulp van Tim. Hij is ook vrijwilliger en helpt de les vertalen als ik bepaalde woorden nog niet ken. Ik ben heel blij dat we samen mensen kunnen leren  om met de computer te werken.”
 

Win-win-situatie

Patty Weber: “Makhoul is een waanzinnig sympathieke man. De vrijwilligers van ons Repair Café vormen een hechte groep en Makhoul past er heel goed bij. De computerlessen die hij geeft, bijvoorbeeld aan ouderen en aan statushouders, zijn heel belangrijk. In deze tijd is werken met een computer ten slotte onmisbaar. Het is daarnaast heel leuk om te zien dat Makhoul’s Nederlands de afgelopen maanden heel erg verbeterd is.”
 

Vrijwilligers gezocht

Wil jij je ook inzetten als vrijwilliger in de gemeente Stichtse Vecht en kan je net als Makhoul een handje hulp gebruiken bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag bij het vinden van een vrijwilligersfunctie die perfect bij je past!
 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan