Nieuws

Vrijwilliger in het zonnetje: Ciska Posthumus

Vrijwilligers maken de wereld een stukje mooier. Reden voor de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht om vrijwilligers uit de gemeente eens extra in het zonnetje te zetten. Wij  spraken met de bevlogen Ciska Posthumus uit Maarssen, die zich al een paar jaar inzet voor het In Between Café.

Het is alweer drie jaar geleden dat Ciska voor het eerst kennis maakte met het In Between Café (IBC) in Maarssen. De flyer in haar UWV-werkmap trok haar aandacht en haar belangstelling was gewekt. De eerstvolgende bijeenkomst stapte zij met frisse energie en een nieuwsgierige blik de drempel van de bibliotheek in Maarssen-Dorp over als bezoeker van het IBC.

Veel voldoening
Het hele concept sprak haar meteen aan: één ochtend de gelegenheid bieden aan werk-en opdrachtzoekenden om elkaar maandelijks te ontmoeten en te motiveren. ‘Na die eerste bijeenkomst had ik meteen een goed  gevoel en dacht, als er nog ruimte is in het team wil ik ook wel vrijwilligerswerk doen voor het IBC. Nu, iets meer dan drie jaar geleden, kijk ik met veel plezier terug naar die beginperiode.' 

‘Ik haal nog steeds veel voldoening uit mijn werk!’

Ciska zorgt voor de zichtbaarheid van IBC en het op de kaart zetten van de workshops en events. ‘Onlangs heb ik contact gehad met de gemeente Stichtse Vecht om te kijken of het IBC iets kan betekenen voor de doelgroep die een bijstandsuitkering ontvangt. De gemeente heeft dit verzoek omarmd en gaat de samenwerking met ons aan. Daar word ik blij van; hier haal ik ontzettend veel voldoening uit.’

Gedeelde smart is halve smart
‘Tijdens de bijeenkomsten is er naast ruimte voor praktische zaken en uitwisseling van kennis ook tijd om naar elkaar te luisteren. Een baan verliezen doet namelijk heel veel met de eigenwaarde van mensen. Een schouderklopje, een luisterend oor wordt tijdens de bijeenkomst als zeer prettig ervaren. Dat horen wij vaak terug. Gedeelde smart is immers halve smart. En ook dat de deelnemers hun zelfvertrouwen weer hebben terug gevonden.  Een tijdje geleden kwam een man (64 jaar) ons persoonlijk bedanken en vertellen dat hij na drie jaar een baan had gevonden. Hij werkt nu met veel plezier én vol zelfvertrouwen al acht maanden bij een nieuwe werkgever!'. 

Wil jij ook een steentje bijdragen aan de werkzaamheden van het In Between Café? Neem dan contact op via [email protected].  Voor interesse in andere vrijwilligersvacatures kun je kijken op de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht: www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of bel (0346) – 290 710.

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan