Nieuws

Vrijwilliger in het zonnetje: Annemarieke Ankersmit

Op een prachtige, groene locatie in de wijk Reigerskamp in Maarssen staat kinderboerderij Otterspoor. Een plek waar je je even weg waant uit de drukte van de dag. En toch nooit alleen bent. Het gezelschap van nieuwsgierige geiten en schapen, een vriendelijk varkentje, rondscharrelende kippen en boerderijpoes Cheetah zorgt er voor dat geen dag hetzelfde is. Vandaag spraken wij af met enthousiaste vrijwilligster Annemarieke Ankersmit die ruim vijf jaar actief is als voorzitter van de kinderboerderij.

“Het is gewoon echt leuk om te doen!”

Acht jaar geleden verhuisde Annemarieke van de andere kant van Nederland naar Maarssen. Om de buurtbewoners en de wijk te leren kennen hielp ze in 2013 via NLDoet een dag met klussen op de kinderboerderij. Dat beviel zo goed vanuit beide kanten dat ze als weekendvrijwilliger aan de slag ging. Een jaar later werd ze benaderd met de vraag of het niet iets voor haar was om voorzitter te worden. “En daar zit ik dan nu, ruim zes jaar later. Ik vind buiten zijn en bezig zijn met dieren en kinderen heerlijk! Je maakt echt van alles mee. Normaal zit ik op kantoor; wie kan er nu op maandag vertellen dat die in het weekend heeft geholpen bij de bevalling  van een lam!”

Weekendvrijwilligers
“De kinderboerderij bestaat bij de gratie van onze vrijwilligers. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles loopt. Eén keer in de zes weken draai ik mee als weekendvrijwilliger: ik ben dan gastvrouw voor de bezoekers, verzorg de dieren, doe licht schoonmaakwerk en run de winkel. Waarom ik dit werk ben gaan doen? Omdat ik het belangrijk vind dat de kinderboerderij blijft bestaan. En het ook gewoon iets heel anders is dan wat ik overdag doe in mijn betaalde baan. Bijvoorbeeld helpen bij ons koningsdagfeest waar een vrijmarkt is met spellen en horecapunten. Er komen dan veel wijkbewoners op af, de kinderboerderij is dan duidelijk een sociale ontmoetingsplek.”

Helpende handen
“Op dit moment hebben we op alle werkgebieden te weinig vrijwilligers. Maar het zwaartepunt van het tekort ligt vooral bij de weekendvrijwilligers en de evenementen. Ervaring is helemaal niet nodig, mensen moeten het vooral leuk vinden!”
Annemarieke en haar collega’s staan te springen om helpende handen die willen meewerken aan en in kinderboerderij Otterspoor. Neem voor meer informatie contact op met Annemarieke Ankersmit via [email protected]    

Voor interesse in andere vrijwilligersvacatures kun je kijken op de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht: www.vrijwilligersstichtsevecht.nl of bel
(0346) – 290 710.

 

Onderschrift foto: Annemarieke Ankersmit samen met haar dochter Tess

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan