Nieuws

Voorlichtingsbijeenkomsten Samen Dementievriendelijk

Als je iemand met dementie tegenkomt dan wil je hen graag op de juiste manier benaderen. Die mevrouw bijvoorbeeld, die tevergeefs aan de gesloten schooldeur trekt. Of die meneer, die plotseling boos en zonder te betalen de winkel uitloopt. Leer hoe je hen op een goede manier aanspreekt via de publieksvoorlichtingsbijeenkomsten in Stichtse Vecht:
 
  • Bibliotheek Maarssenbroek, donderdag 9 mei 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
  • Bibliotheek Loenen, woensdag 22 mei 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
  • Bibliotheek Maarssendorp, dinsdag 5 november 2019 van 09.30 tot 11.30 uur
Het is aan te bevelen voordat je de publieksvoorlichtings-bijeenkomst bezoekt, eerst de gratis online training te volgen.
 
Opgeven voor een bijeenkomst kan bij Corry Flantua, via het mailadres: [email protected]. Belangrijk is om aan te geven in de mail met hoeveel personen je wil komen, de voorletters en achternamen van deze personen en een telefoonnummer te vermelden. Deelname is kosteloos.
 

Eén op de vijf krijgt te maken met dementie

De initiatiefnemers van Samen Dementievriendelijk zijn de Gemeente Stichtse Vecht, Alzheimer Nederland Westelijk Utrecht en Welzijn Stichtse Vecht. De aanleiding tot dit initiatief is, de verwachting dat in de toekomst één op de vijf mensen in Nederland te maken krijgt met een vorm van dementie. Het doel is te bevorderen dat vóór 2020 iedereen in Stichtse Vecht meer weet over dementie. Dementie komt vaker voor dan we denken en we krijgen er allemaal wel een keer in eigen omgeving mee te maken.

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan