Nieuws

Vertel: wat is jouw vrijwilligersverhaal?

Het is het Nationaal Jaar van de Vrijwillige Inzet met als landelijke slogan Mensen maken Nederland. Onze gemeente wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Wethouder Hetty Veneklaas: “Vrijwilligerswerk is zoveel waard! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker.”

               ‘Mensen maken Stichtse Vecht’ is het motto van onze gemeente

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht wil graag in beeld brengen wat vrijwilligers doen voor onze gemeente. Hoe divers ze zijn. En ook laten zien hoe bijzonder en uiteenlopend vrijwilligerswerk kan zijn.

Je hebt zelf vast wel eens vrijwilligerswerk gedaan of doet dat nog steeds. In het dierenasiel de honden uitgelaten en de katten verzorgd. Gecollecteerd voor een goed doel. Wekelijks de boodschappen gedaan voor iemand die daar zelf niet toe in staat is. Overblijfmoeder op school. Voetbaltrainer of penningmeester bij de plaatselijke sportvereniging. Wekelijks over de markt gewandeld met die meneer in een rolstoel.

Net als jij, zijn er legio aan vrijwilligers in onze gemeente die gedurende een korte of lange tijd hun maatschappelijke bijdrage leveren of hebben geleverd aan de samenleving in Stichtse Vecht. Wij zijn heel erg benieuwd naar alle mooie en inspirerende verhalen van deze vrijwilligers. Wat hun beweegt, waar ze voldoening uithalen, waar ze blij van worden en wat hun gaafste ervaring is geweest.

Ben jij die vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie en wil jij jouw verhaal met ons delen? Neem dan contact op met Nadia Abouzia via de mail op [email protected]. Zij luistert graag naar jouw verhaal en als jij het goed vindt deelt ze die met potentiële vrijwilligers om hen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen!

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan