Nieuws

Verkiezing Club van het jaar 2019

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Ervaringen winnaars ‘Club van het Jaar 2018'
“Het winnen van de verkiezing heeft onze leden veel energie gegeven” zegt Muziekvereniging Soli. “En we hebben veel geleerd van de geweldige workshop van zangeres Shirma Rouse”. Basketbalvereniging Crackerjacks: “Er gingen deuren voor ons open door het winnen van de verkiezing. We kijken uit naar het ‘Coach-de-coach traject’ dat onze leden gaan volgen én we gaan met de club nog naar het WK 3x3 Basketball.” Bekijk hier hun video’s voor het hele verhaal.

Nomineren
Nomineer jouw club, vereniging of stichting via www.clubvanhetjaar.nl. Inschrijven kan tot en met 13 mei. Alle sport- en cultuurclubs in Nederland die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen meedoen aan de verkiezing. Sportclubs moeten ook aangesloten zijn bij een landelijke sportbond die op haar beurt weer is aangesloten bij NOC*NSF. Voor cultuurclubs geldt dat hun kerntaak zich richt op het bieden van activiteiten op het gebied van cultuurbeoefening, in (één van) de disciplines dans, theater, muziek, circus, creatief schrijven of beeldende kunst. Clubs die zich met name richten op de organisatie van een terugkerend of eenmalig evenement zijn uitgesloten van deelname.

Stemmen
Van 6 mei tot 7 juni mag er gestemd worden. Het aantal stemmen gedeeld door het aantal leden bepaalt jouw score. 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan