Prokkelweek in Stichtse Vecht

Door bemiddeling van Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht had de Gemeente Stichtse Vecht op maandag 12 juni twee bijzondere stagiaires over de vloer. Gert Jan en Johan van Atelier Buitengewoon kwamen een ochtend mee lopen met de bodes van de gemeente. Dat alles vanwege de Prokkelweek waarin mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten. 

Een ‘prokkel’ staat voor een prikkelende ontmoeting. De stagiaires hielpen de bodes met verschillende klussen in en om het gemeentehuis.

René, één van de bodes: “Gert Jan en ik hebben samen spullen weggebracht met de bus. Gert Jan heeft koffie gezet voor de burgemeester en de burgemeester natuurlijk ook even gesproken, dat hoort ook bij het werk! Verder hebben we post opgehaald, papiercontainers teruggezet en een storing verholpen aan een kopieerapparaat. Johan weet heel veel te vertellen over Stichtse Vecht. Het was een gezellige ochtend! In de zomer ga ik nog wel eens bij hem langs voor een bakkie koffie.” Gert Jan, een geboren en getogen Maarssenaar, had ook een leuke ontmoeting met René: “Ik wil me graag nuttig voelen dus ik vind het heel fijn om te helpen!”. Met een big smile gingen beiden weer naar huis rond het middaguur.

Zie ook varnws.nl/artikel/gemeente/34408/prokkelstages_op_gemeentehuis