Nieuws

Onze plannen voor 2020

De Vrijwilligerscentrale is hét aanspreekpunt voor iedereen die met vrijwillige inzet te maken heeft. In opdracht van de Gemeente Stichtse Vecht ondersteunt en adviseert het team van maatschappelijke makelaars maatschappelijke organisaties én mensen die onbetaald hun bijdrage aan de (lokale) samenleving willen leveren.

“Dit doen wij door vraag en aanbod bij elkaar te brengen en de waarde van vrijwillige inzet zichtbaar te maken voor inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Ons doel is dat meer inwoners zich gaan inzetten als vrijwilliger.” vertelt Maaike Schalk, maatschappelijk makelaar. “In 2020 gaan we hier weer met nieuwe plannen vorm aan geven en is de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht op (pro) actieve manieren en locaties zichtbaar.” vult collega Sarah Faber aan.

Winter
Spreekuur
Iedereen die vragen heeft over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of het werven van vrijwilligers kan in het spreekuur terecht bij de maatschappelijk makelaars. Het eerstvolgende spreekuur vindt plaats op woensdag 29 januari in bibliotheek Kockengen van 15.00 – 16.30 uur. Daarnaast zijn wij buiten dit spreekuur om uiteraard altijd bereikbaar voor vragen; telefonisch, per mail of op afspraak.

Uitgave nieuwsbrief boordevol informatie over workshops, bijeenkomsten en actuele onderwerpen.

Lente
Workshops
De succesvolle Deel & Leer workshops krijgen een vervolg in een nieuwe vorm. Graag laten we je kennismaken met de Vrijwilligerscentrale als kenniscentrum door één of twee workshops aan te bieden.

MaS-markt
De Maatschappelijke Stagemarkt (MaS-markt) vindt ook dit jaar weer plaats in RSG Broklede Breukelen. Tijdens de markt gaan honderden leerlingen op zoek naar een maatschappelijke stage. 

Campagne
In 2019 hebben we de vrijwilligers uit de gemeente Stichtse Vecht in het zonnetje gezet door ze te bedanken in de campagne  ‘vrijwilligers zijn helden’. Ook voor dit jaar hebben we weer mooie plannen.

Uitgave nieuwsbrief boordevol informatie over workshops, bijeenkomsten en actuele onderwerpen.

Herfst
Workshops
De succesvolle Deel & Leer workshops krijgen weer een vervolg. Graag laten we je deze dag opnieuw kennismaken met de Vrijwilligerscentrale als kenniscentrum.

Nationale Ouderendag
Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje uit te gaan. Voor ouderen is dit lang niet altijd zo. Op Nationale Ouderendag worden allerlei wensen van ouderen vervuld. De Vrijwilligerscentrale zal op deze dag op diverse manieren zichtbaar zijn.

Vrijwilligersfeest
Op vrijdag 20 november organiseren wij weer een vrijwilligersfeest in opdracht van gemeente Stichtse Vecht. Hoe klein of groot jouw bijdrage ook is aan onze samenleving, deze wordt enorm gewaardeerd door het gemeentebestuur. Zij willen jou daar graag op een feestelijke wijze voor bedanken!

Nationale Vrijwilligersdag
Vrijwilligers in het zonnetje zetten op 7 december, Nationale Vrijwilligersdag.

Uitgave nieuwsbrief boordevol informatie over workshops, bijeenkomsten en actuele onderwerpen.
 

Contact
Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten en ontwikkelingen van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Deze verschijnt één keer in de 3 maanden: www.vrijwilligersstichtsevecht.nl/digitale-nieuwsbrief Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale via 0346 -290 710 of per e-mail: [email protected].     

 

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan