Nieuws

Onze focus gedurende de coronacrisis

Ook voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Stichtse Vecht hebben de corona-maatregelen grote gevolgen. Nu iedereen grotendeels thuis moet blijven en activiteiten afgelast worden, passen we ons bij de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht ook aan de nieuwe situatie aan. Wat kunnen wij in deze periode voor vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers betekenen?

Onze focus gedurende de coronacrisis

De medewerkers van de Vrijwilligerscentrale staan voor jullie klaar om mee te denken over problemen waar jullie tegen aanlopen in deze periode. We zijn iedere werkdag telefonisch (0346 29 07 10) bereikbaar van 09:00 tot 12:00, en we kunnen jullie vragen ook per mail ([email protected]) beantwoorden.

Waar we ons verder op focussen in deze periode:

  1. We zetten in op kennis delen & de ontwikkeling van online middelen

We maken gebruik van deze tijd om onze eigen manier van kennis delen over vrijwilligerswerk verder te ontwikkelen, en nog meer op online en e-learning in te zetten. In de komende tijd betekent dit dat we o.a. video’s opnemen over vrijwilligerswerk als aanvulling voor de website, en we advies geven aan vrijwilligersorganisaties over online zichtbaarheid en het werven van vrijwilligers.

  1. We laten de waarde van vrijwillige inzet in Stichtse Vecht zien

Meer dan ooit wordt nu door de coronacrisis duidelijk hoe belangrijk vrijwillige inzet is, ook in de gemeente Stichtse Vecht. De Vrijwilligerscentrale wil daarom een rol spelen in het delen van lokale verhalen over alle fantastische initiatieven die in deze tijd ontstaan. Ken je een mooi initiatief? Laat het ons dan weten via [email protected].

  1. We houden jullie op de hoogte

We houden jullie vanzelfsprekend op de hoogte van alle informatie rondom het coronavirus als het specifiek relevant is voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, en we delen informatie over lokale bewonersinitiatieven.

 

De medewerkers van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht staan voor jullie klaar!

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan