Nieuws

Online workshop: VOG en sociale veiligheid

Uit onderzoek blijkt dat veel organisaties die met kwetsbare doelgroepen werken nog geen VOG's (Verklaring Omtrent het Gedrag) hebben aangevraagd voor hun vrijwilligers. Een VOG verklaring is een papieren formulier dat aangeeft dat het gedrag uit het verleden van de potentiële vrijwilliger geen bezwaar vormt voor een bepaalde taak of functie. Dit geeft je organisatie ook extra zekerheid. Wil je graag weten welke meerwaarde een (gratis) VOG nog meer heeft voor je vrijwilligers? En ben je benieuwd hoe je gebruik maakt van die regeling? 

Dat vertelt Magda van der Wees op woensdag 25 november. Naast het bespreken van de VOG als preventiemiddel komt ook het onderwerp sociale veiligheid aan bod in de online workshop. Natuurlijk wil iedere vrijwilligersorganisatie een sociaal veilige omgeving voor haar vrijwilligers! Maar hoe regel jij dat? Hoe herken jij bijvoorbeeld grensoverschrijdend gedrag en welke maatregelen helpen om dit gedrag te voorkomen?

Let op: Aanmelden voor de interactieve kennissessie gratis VOG-regeling & preventiebeleid t.a.v. grensoverschrijdend gedrag is niet meer mogelijk. Heb je belangstelling voor dit onderwerp of ontvang je graag extra informatie? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale via 0346-29 07 10 of mail naar [email protected]. Wij staan je graag te woord!

 

 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan