Nieuws

MaS-markt: aanmelding organisaties geopend

De Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht nodigt organisaties van harte uit om zich aan te melden voor de Maatschappelijke Stagemarkt (MaS-markt). Deze vindt plaats op woensdagavond 22 mei 2019 van 19 uur tot 20.15 uur in de aula van RSG Broklede in Breukelen. Tijdens de markt gaan honderden leerlingen op zoek naar een maatschappelijke stage. 
 
Tijdens de maatschappelijke stage doen leerlingen twintig uur vrijwilligerswerk in de gemeente. Maaike Schalk van de Vrijwilligerscentrale Stichtse Vecht: “De maatschappelijke stage is een unieke kans om jongeren bij een organisatie te betrekken. Ze zijn onbevangen, leergierig, open en hebben een frisse kijk op dingen. Met maatschappelijke stagiaires leren organisaties de werknemers van de toekomst beter kennen én hebben ze extra handen voor activiteiten.”
 

Over de MaS-markt

De MaS-markt is een beursvloer waar organisaties en jongeren elkaar persoonlijk ontmoeten. Organisaties promoten vrijwilligersplekken en leerlingen krijgen een goed beeld van de mogelijkheden. Naar verwachting zijn ruim 250 leerlingen (met of zonder hun ouders) aanwezig van RSG Broklede en Broeckland. Vorig jaar zijn tijdens de markt ruim 120 matches gemaakt. De markt wordt georganiseerd voor leerlingen die in het schooljaar ná de zomervakantie hun maatschappelijke stage dienen te volbrengen. Er is een grote groep leerlingen die graag al tijdens de zomervakantie wil starten. Organisaties die een stage in de zomer kunnen aanbieden zijn daarom extra welkom om deel te nemen. Ga hier naar het aanmeldformulier voor organisaties.
 

Vacaturebank

Organisaties kunnen leerlingen ook attent maken op stages door een vacature te plaatsen in de online vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale en daarbij aan te geven dat deze geschikt is voor een maatschappelijke stage. 

Ook vrijwilligers nodig?

Maak een account aan en plaats je vacatures

Maak een account aan